boerenkoolquiche
op 3 manieren
voor:
4
klaar In:
45 min
Zonder:
gluten, suiker, lactose
Goed als:
ontbijt, lunch, diner
Nodig: Een grote zak gesneden boerenkool.
Evt 2 grote aardappelen of zoete aardappelen, in plakjes gesneden, met schil en al.
Ontbijtspek, in blokjes of reepjes (kun je ook vegetarisch krijgen of weglaten)
1 grote (vegetarische) rookworst, in plakjes
1 ui, gesnipperd
7 of 8 eieren
Wat (amandel) melk
Zout, peper, herbamare kruiden, evt oregano
Evt geraspte oude kaas
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Vet een grote quiche of taartbodem in met wat kokosolie of bedek met bakpapier.
Zet de aardappelplakjes rondom tegen de (binnen! )zijkant van de quichevorm. Je kúnt ze ook weglaten of bladerdeeg nemen. Die die je over de hele bodem en zijkant uiteraard.
Bak de spekjes aan in een grote wok. Als ze knapperig zijn voeg je de ui toe, bak even mee. Voeg daarna de boerenkool toe en laat slinken. Voeg Alvast wat kruiden toe. Oregano is er ook lekker bij.
Verdeel daarin het boerenkoolmengsel.
Klop de eieren los met de melk en kruiden.
Giet de eieren over de boerenkool.
Leg de rookworst er bovenop, verdeel het een beetje netjes.
Bestrooi evt met kaas.
30 tot 40 minuten in de oven. Klaar en.. smullen maar!!
(Op de foto hieronder staan twee verschillende versies. 1 met zoete aardappel zonder kaas, en 1 met gewone (lichtkruimige) aardappel met kaas.)