Bloemkoolquiche
voor:
4
klaar In:
50 min
Zonder:
gluten, suiker, lactose
Goed als:
lunch, diner
Ingrediënten
- Pakje spekblokjes of reepjes
- 1 ui
- knoflook naar smaak
- 1 kleine bloemkool in roosjes
- 7 eieren
- zout, peper, herbamare
- 4 aardappelen met schil, in plakjes
- Amandelschaafsel
- geraspte kaas of edelgistvlokken
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Spekblokjes of reepjes eerst uitbakken in een koekenpan, daar wat ui en knoflook bij mee bakken.
Bloemkool in roosjes snijden.
Bloemkool in een quichevorm verdelen, spekmengsel erover sprenkelen.
In een kom 7 eieren kloppen met kruiden en wat amandelmelk. Giet dit over de bloemkool en leg op het geheel dun gesneden aardappel schijfjes (met schil, simpel houden!). Doe er wat amandelschaafsel over.
Daarop evt wat kaas of edelgistvlokken.
En dan in de oven, 45 minuten op 200 graden. Evt afdekken als de aardappel te donker begint te worden.