Naath’s ReuzenCookie
De officiële naam van zo’n reuzencookie is ‘Pizookie’. Als in… pizza meets cookie. Behalve de vorm is er niet echt een overeenkomst met een pizza. En dit is gewoon lekker mijn eigen variant. Zooo lekker…. probeer maar!
voor:
10 stukken
klaar In:
20 minuten (waarvan 12 minuten oven-tijd)
Zonder:
gluten, ongezonde suikers, lactose, meuk
Goed als:
Tussendoortje, traktatie, extraatje
over dit recept
Officieel gaat er alleen maar chocola in. Maar met fruit, amandelextract en pistachenootjes is ie zoveel lekkerder! Ik ga ‘m zeker ook nog een keer maken met citroensap en -rasp erdoor. Wat frisser. Makkelijker en lekkerder wordt het echt niet! Enjoy!
Ingrediënten
- 2/3 cup (150 gr) ghee of roomboter, wat zachter gemaakt in de magnetron
- 3/4 cup (100 gr) kokosbloesemsuiker
- theelepel vanille-extract
- theelepel amandel-extract
- 1 ei
- 2 1/4 cup (250 gr) amandelmeel
- 1/2 cup (65 gr) tapiocabloem 1/2 theelepel baking soda
- flinke hand pistachenootjes
- 100 gr blauwe bessen (frambozen kan ook!)
- 1 cup (50 gr) chocolade-druppels (bakvast)
- evt eetlepel sap en rasp (van 1 citroen)
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Bekleed een taartvorm met bakpapier.
3. Mix de ghee of boter met de suiker, met een handmixer of keukenmachine tot ze een room-kleur en textuur hebben.
4. Voeg vanille, amandel en ei toe en mix nog een keer. Voeg de tapiocabloem, amandelmeel en baking soda toe en pulseer of mix op lage stand tot je een stevig deeg hebt. Voeg evt ook het citroensap en de -rasp toe.
5. Spatel de nootjes, bessen en chocola door het deeg en verdeel het gelijkmatig over de bodem van je bakblik. Verdeel er nog wat extra nootjes en bessen over, druk ze even goed in het deeg.
6. Zet de pizookie 10 à 12 minuten in het midden van de oven, De binnenkant blijft nog wat zachter en smeuïg.
Hij is het lekkerst als ie nog warm is. Bewaar restjes in de vorm buiten de koelkast. Wedden dat ie de twee dagen niet redt? 🙂
(Lekker met slag- of kokosroom… )
Geniet!