Mini tulbandjes

Donuts, maar dan net een tikkie sjieker 🙂

voor:

8 donuts

klaar In:

30 minuten 

Zonder:

gluten, ongezonde suikers, lactose, meuk

Goed als:

Tussendoor, gebak

over dit recept

Voor deze gebruikte ik een donutrecept. Je kunt er ook prima cupcakes/muffins van maken, maar deze zijn net wat feestelijker. Ook lekker met een icing er overheen. Ik gebruikte hier de verse kersen die toevallig in huis waren dit weekend. Erg lekker!

 

Ingrediënten

  • Beetje gesmolten olie om de vorm mee in te vetten

  • 1 geprakte rijpe banaan
  • Handje gehakte (cashew, pistache of macademia)noten
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 1/2 cup (57 gr) kokosbloem
  • 1/2 cup (57 gr) tapiocabloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 cup (57 gr) gesmolten kokosolie (afgekoeld) of ongezouten boter
  • 2 grote eieren (ong 100 gram uit de schaal)
  • 3/4 cup (170 gr) ongezoete amandelmelk
  • 1 theelepel vanillepoeder/-extract

1.  Smelt eerst even de kokosolie in de magnetron, dan kan ie vast afkoelen 😉 en zet de oven vast aan om voor te verwarmen (180 graden). Vet de tulbandjes-vorm licht in met kokosolie. 

2. Doe de kokossuiker, bloem, bakpoeder, nootmuskaat, kaneel, noten en zout bij elkaar in een kom en roer het door elkaar.

3. Voeg de kokosolie, eieren, melk, geprakte banaan en vanille toe en roer goed door tot een stevig beslag ontstaat. 

4. Schep het beslag voorzichtig om de ‘pielekes’ in de vorm heen, of pak of maak een spuitzak om het er netjes in te kunnen krijgen. Vul de vormpjes tot ongeveer driekwart. 

6. Bak ze 15 minuten, check even met een satéprikker of de binnenkant gaar is. Haal ze uit de oven en laat ze even 5 a 10 minuten in de vorm afkoelen. Wip ze er daarna voorzichtig uit, leg ze op zijn kop (ronde kant boven) op een rek om ze helemaal af te laten koelen.

7. Als ze echt afgekoeld zijn maak je evt de icing: doe suiker en vanille in een bakje en druppel er steeds wat water bij terwijl je roert, zodat het niet te dun wordt. Je kunt er ook vruchtensap voor nemen ipv water (ik gebruikte gepureerde kersen). Smeer de donuts ermee in met een keukenkwastje. 

Eet smakelijk!