Pesto garnalen met bloemkoolpuree

Makkelijk en snel klaar. En ook nog eens heel lekker!

voor:

4

klaar In:

20 min

Zonder:

gluten, suikers, lactose

Goed als:

Diner,  lunch

over dit recept

Ik maakte de bloemkoolpuree met wat aardappelpuree die over was, er doorheen. Je kunt natuurlijk prima ook alleen maar bloemkool gebruiken. Met aardappel erbij wordt ie wat voller van smaak. Doe de aardappelen er dan gewoon tijdens het koken bij, in dezelfde pan. Even prikken om te checken of alles gaar is voor je het gaat pureren.

De garnalen en pesto zijn heerlijk samen. Er werd hier gevochten om de garnalen 😉

 

Je kunt er prima gegrilde groenten (gewoon op een overplaat, wát je dan toevallig ook maar nog hebt liggen, oven op standje heet en tegelijk laten meegaren terwijl je acht op de bloemkool en aardappelen).

Ingrediënten

 

  • 1 pond of 600 gram garnalen.
  • zout en peper
  • Sojasaus of kokos aminos
  • teen knoflook
  • Limoen
  • Olijf- of avocado-olie
  • (Zelfgemaakte) pesto *
  • Een grote bloemkool en ongeveer 4 grote aardappelen (kruimig kokend) of twee bloemkolen, in roosjes.
  • Boter of ghee
  • Kruiden naar keuze
  • Groenten om te grillen (bijv tomaatjes, courgette, paprika, rode ui)

 

1. Marineer de garnalen in wat sojasaus of kokos aminos en de pesto (* Zelf heel makkelijk te maken: basilicumblaadjes, knoflook, beetje gerapte oude kaas en geroosterde pijnboompitjes met wat zout, peper en olijfolie in de blender), doe er wat knoflook, zout en peper en limoen bij.

2. Kook de bloemkool en/of aardappelen en zet de groenten die je wil grillen in de oven (220 graden)

3. Bak de garnalen mooi roze in wat olie in de wok. 

4. Pureer de bloemkool/aardappel en maak er een smeuïge puree van door er wat boter of ghee door te doen. Maak op smaak met zout en peper en bijv wat herbamare kruiden.

5. Leg op ieder bord een flinke schep bloemkoolpuree, leg de gegrilde groenten erbij en verdeel de garnalen over de borden. Doe er een schep pesto overheen (evt even warm gemaakt).

6. Eet lekker!