Kip pesto
Makkelijk te maken in de slowcooker, maar het kan ook gewoon in de pan. Kip, pesto… zoodles (courgettepasta): klaar!
voor:
4
klaar In:
10 minuten en 2,5 uur wachten
Zonder:
gluten, suikers, lactose, meuk
Goed als:
hoofdgerecht
over dit recept
Lekker met zelfgemaakte (pistache)pesto. Of heel simpel: 4 potten basilicum leegplukken, pijnboompitjes, kaas, olie, knoflook… Klaar!
Gebruik goede kip (geen standaard supermarktkip waar voor de helft water in zit) en gebruik, als je geen slowcooker hebt, een goede hapjes of stoofpan. Hou dan ongeveer een uur aan om te garen, check tussendoor wel even of de boel niet droog staat te koken. Voeg in dat geval wat water toe.
Lekker op een pita-broodje, of met (courgette-)spaghetti.
Ingrediënten
- Pesto
- 500 gram kipfilet, in blokjes
- 1 rode ui, fijn gesneden
- cherry tomaatjes
- zout en peper
- Verse basilicum
1. Marineer de kip het liefst een uur in de pesto.
2. Doe hem daarna in de slowcooker (bak de kip evt even aan, in de slowcooker op de bak-stand, of in een pan) en voeg de ui, tomaatjes en wat water toe. Kruid met zout en peper. Doe er evt basilicumblaadjes door.
3. Laat zo’n 2,5 uur pruttelen en proef even of er genoeg zout en peper in zit, voeg anders nog wat toe.
Lekker met (courgette-)pasta!