Zelfgemaakte knoflooksaus

Of je nou gaat gourmetten, bbq-en, shoarma eet of een stokbroodje met smeerseltjes neerzet: deze mag niet ontbreken! Zelf gemaakt, dus je weet precies wat er in zit! 

voor:

een bakje knoflooksaus

klaar In:

5 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

bijgerecht

over dit recept

Je bepaalt natuurlijk helemaal zelf hoeveel knoflook je erin doet. Maar het advies? Veel! Heeul veeul! Je hebt ’s nachts dat wel een glaasje water naast je bed nodig, maar manoman.. lekkerder wordt het niet hoor! 

Omdat het nu toevallig 5 december is gaan wij gourmetten. Ik wil dan niet van die sausjes uit een flesje, maar gewoon lekker zelfgemaakte knoflooksaus. Maar ook als het zomer is en de bbq aangaat of gewoon ’s middags op een stokbroodje is deze saus prima te doen. Of bij wat rauwkost dat erin gedipt kan worden. 

Qua kruiden kun je er natuurlijk ook van alles en nog wat doorheen doen. Ik had nog een basilicumplantje staan, dus dat is er nu doorheen gegaan. Maar ook bieslook of peterselie werkt. Proberen en proeven maar! 

Ingrediënten

 

  • Mayo (ik gebruik meestal deze, maar je kunt natuurlijk ook zelf mayo maken of het huismerk gebruiken)
  • minimaal 3 tenen knoflook 😉
  • Knofloopoeder
  • Gegranuleerd knoflook
  • extra vergine olijfolie
  • sap van een uitgeknepen citroen, zonder pitjes
  • zout en peper
  • basilicum, bieslook

1. Doe alles bij elkaar in een bakje en roer het goed door. Kijk zelf of je alle drie de ‘vormen’ van knoflook wil gebruiken… ik vind ze alledrie even lekker 🙂

2. Proef even of er genoeg zout en peper in zit, voeg anders nog wat toe.

3. En klaar! Simpeler wordt het niet.