varkenshaas met appel, peer en spek

Vlees met fruit. Lekkere combi! Vooral de peer doet het èrrug goed met varkenshaas!

voor:

klaar In:

35 min

Zonder:

gluten, suikers, lactose

Goed als:

Diner,  kan ook als lunch

over dit recept

Warm fruit is vooral in de herfst en winter lekker. Zeker met een goede varkenshaas, omwikkeld met spek. De appel en peer gaat zelfs geraspt ìn het varkenshaas-spek pakketje, zodat de smaken nog beter blenden. Lekker met zoete aardappelchips, of pletaardappelen. Puree is natuurlijk ook altijd goed! Je eet er dus ook appel en peer (in kwarten meegebakken) bij. Lekkur èn makkuluk! 

Ingrediënten

  • 500 gram varkenshaas
  • 1 appel en 1 peer, geraspt
  • pumpkinspice
  • zout, peper, gerookt paprikapoeder
  • 2 appels in schijven
  • 2 peren in schijven
  • 150 gram ontbijtspek of bacon
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden

2. Leg een stuk bakpapier op een bakblik en leg het spek er dakpansgewijs op, zodat je de varkenshaas en straks zo in kunt rollen.

3. Dep de varkenshaas droog en kruid deze met zout, peper en paprika.

4. Leg op het spek een flink laagje appel/peer-rasp en rol de varkenshaas op in het spek. Leg de overige peer en appel om de varkenshaas heen op het bakblik.  

5. Bak 20 à 25 minuten en maak ondertussen de aardappelschijven/pletaardappelen/stamppot. Eetze!