thaise salade
voor:
4
klaar In:
15 minΒ
Zonder:
gluten,Β suiker, lactose
Goed als:
lunch, diner
Weer zo’n heerlijke salade, lekker met een stukje vlees, wat stokbrood met olijfolie en zout, of in ons geval: een restje spareribs
Je hebt nodig voor 2:
β Wat geraspte rode kool
β Edamame boontjes (als je diepvries boontjes gebruikt even 5 minuten in kokend water beetgaar koken en besprenkelen met grof zeezout)
β1 kleine courgette, grof geraspt
β 2 grote winterpeen, grof geraspt
β 1 paprika in stukjes
β 2 Lenteuitjes, in ringetjes
β1 avocado in stukjes
β Sesamzaad
Hussel dit alles door elkaar en maak de dressing:
β Scheutje olijfolie
β Geraspte gember ( 5 cm) (gemberpoeder werkt ook)
β geraspte knoflook (1 teen)
β 2 eetlepels pindakaas
β 2 eetlepels maplesyrup of honing
β Scheutje (glutenvrije) sojasaus of kokos aminos
β Sap van 1 limoen
β Zout en peper
Meng de dressing met een garde en giet over de salade. Schep goed door elkaar en eten maar!