thaise salade
voor:
4
klaar In:
15 min
Zonder:
gluten, suiker, lactose
Goed als:
lunch, diner
Weer zo’n heerlijke salade, lekker met een stukje vlees, wat stokbrood met olijfolie en zout, of in ons geval: een restje spareribs
Je hebt nodig voor 2:
☆ Wat geraspte rode kool
☆ Edamame boontjes (als je diepvries boontjes gebruikt even 5 minuten in kokend water beetgaar koken en besprenkelen met grof zeezout)
☆1 kleine courgette, grof geraspt
☆ 2 grote winterpeen, grof geraspt
☆ 1 paprika in stukjes
☆ 2 Lenteuitjes, in ringetjes
☆1 avocado in stukjes
☆ Sesamzaad
Hussel dit alles door elkaar en maak de dressing:
☆ Scheutje olijfolie
☆ Geraspte gember ( 5 cm) (gemberpoeder werkt ook)
☆ geraspte knoflook (1 teen)
☆ 2 eetlepels pindakaas
☆ 2 eetlepels maplesyrup of honing
☆ Scheutje (glutenvrije) sojasaus of kokos aminos
☆ Sap van 1 limoen
☆ Zout en peper
Meng de dressing met een garde en giet over de salade. Schep goed door elkaar en eten maar!