stoofschotel met varkensvlees
voor:
6
klaar In:
40 min
Zonder:
gluten, suiker, lactose
Goed als:
diner, lunch
Heel makkelijk en ze vonden het allemaal lekker vanavond!
Voor 6 personen (of 5 en voor de lunch morgen voor 1 ):
(Kokos)olie
750 gr hamlappen of varkenshaas in blokjes
800 gr krieltjes zonder schil
3 paprika’s, in stukjes
600 gr spinazie
1 courgette
1 lenteui, dun gesneden
Zakje rucola, kleiner gesneden
Zout, peper, gerookte paprika, knoflookpoeder, herbamare kruiden
Glas heet water
Verwarm de olie in een grote hapjespan of wok
Voeg het vlees toe, braad aan met de kruiden tot het bruin is
Voeg de paprika en krieltjes toe, bak even mee.
Voeg na 10 minuten de spinazie en courgette (in plakjes) toe, schep goed om en voeg het water tot.
Laat pruttelen tot de krieltjes gaar zijn (ongeveer 20 minuten nog).
Roer op het laatst de lenteui en rucola erdoor en serveer direct.
Eet smakelijk!