Keto cottage pie

De tweede dag nóg lekkerder!

voor:

6

klaar In:

1 uur (waarvan 20 minuten in de oven en 10 minuten laten staan)

Zonder:

gluten, ongezonde suikers, lactose, meuk, wèl keto

Goed als:

Diner, lunch, zelfs lekker als ontbijt!

over dit recept

Keto cottage pie. De tweede dag nóg lekkerder (als lunch bijvoorbeeld 😋🍽) Het duurt ongeveer een uur om te maaien, maar het is absoluut de moeite waard!

INGREDIËNTEN
1 kilo kipgehakt
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook
Tomatenpuree (2 kleine blikjes of 1 grote)
Tijm
4 dl runderfond/bouillon
Peper en zout
1 gele paprika
Voor de puree:
1 flinke bloemkool
40 gr Boter of kokosolie
200 gr roomkaas
200 gr pittige geraspte kaas
Zout, peper, tijm
    Rul het gehakt in wat olie. Voeg ui en knoflook toe en bak even aan. Voeg tomatenpuree toe, roer door en die daarna de tijm,peper en zout en fond erbij. En als laatste de paprika in stukjes. Laat 20 minuten pruttelen. Mocht je meer groenten willen, voel je vrij om wortel, bleekselderij, broccoli of andere groenten toe te voegen . Dan is het alleen niet meer keto 🙂 Laat het vocht goed inkoken zodat het niet te vochtig meer is. Een beetje zal er altijd in blijven, is ook lekker juist 🙂
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Kook ondertussen de bloemkool 10 minuten en maak er daarna met de staafmixer puree van . Doe de boter, roomkaas, kruiden en de helft van de kaas erdoor er pureer nog even een keer. Lijkt precies op aardappelpuree!
    Doe het gehakt in een ovenschaal, verdeel de puree er overheen en bestrooi met de rest van de kaas.
    Zet 20 minuten in de oven, haak daarna uit de oven naar laat m nog even 10 minuten staan. Dan wordt ie wat steviger.
    Eet smakelijk!