Knapperige muesli met pompoen en kokosyoghurt
Zo zit je stiekem gewoon ook nog groenten te eten! Naast alle andere gezonde dingen die er in zitten dus. Heerlijk!!
voor:
6 tot 8 porties personen
klaar In:
50 minuten, inclusief oven-tijd
Zonder:
gluten, suikers, lactose
Goed als:
ontbijt, lunch, of een handje als ‘snack’
Ingrediënten
250 gr pompoenblokjes (kan gewoon met schil!)
60 gram kokosolie
1 theelepel kaneel
snuf vanillepoeder
snuf gemberpoeder
150 gram wal- of pecannoten
75 gr kokosvlokken
100 gr zonnebloempitten
100 gr pompoenpitten
Kook de pompoenblokjes 3 minuten afgedekt in de magnetron met een klein beetje water dat er er daarna af giet.
Verwarm de oven voor op 165 graden.
Pureer de pompoen met een staafmixer met 60 gram kokosolie (smelt vanzelf als de pompoen nog warm is), een theelepel kaneel en vanille.
Voeg daarna de pitten, gember, noten en kokos toe en roer door elkaar.
Verspreid het mengsel op een met bakpapier bedekte ovenplaat en zet 20 minuten in de oven. Roer na 20 minuten door en zet het nogmaals 20 minuten in de oven; pas op dat het niet verbrandt.
Goed af laten koelen zodat het crispy wordt en dan lekker combineren met wat (kokos- of Griekse) yoghurt, met bijv wat blauwe bessen er nog door.
De rest van de cruesli bewaar je in een afgesloten pot of plastic doos, je zou er ongeveer 6 keer van moeten kunnen ontbijten/grabbelen. Enjoy!