Zie jij nog wat er wèl leuk, goed, gezellig, interessant, positief, ontroerend en mooi is? Tussen alle ellende, het gemopper en alle negatieve shit door?
De laatste tijd ben ik me er meer en meer bewust van dat ik mijn aandacht niet meer wil geven aan al die negativiteit. Ik wéét heus dat het er is, maar er de hele dag mee bezig zijn kost bakken aan energie, maakt dat ik opstandig, verdrietig èn niet te genieten wordt (Hellooo innerlijke Eucalypta!) en het lost geen ene zak op.
Wat ik wèl kan doen? De kleine dingen zien. Even het strand oplopen na een mooi maar pittig ‘werk’gesprek. En dit dan zien. Mooier wordt het niet. Ik ga dan gewoon even staan kijken. Luisteren. Ruiken. Voelen. Proeven (wel eens het zout ìn de lucht geproefd?). Ervaren. Rust. Stilte.
Het is er gewoon. Elke dag. Elk moment. Zie, hoor, ruik, proef en voel jij het nog? Probeer het eens. In plaats van de hele dag nu.nl, het nieuws, Twitter en Jinek… waar gaat jouw aandacht naartoe? Waar besteed je jouw kostbare tijd aan? Kies maar.
#dewaarheid #kwartjes