Zo vaak kreeg en krijg ik nog steeds te horen; “Oh heb je die theorie van … ” “volgens de methode van” of “die kennis heb je van …. “. Dan volgde een naam die ook al eens zoiets had gezegd.

Veel posts worden geschreven met een verwijzing naar iemand die als een bepaalde expert of kennisgoeroe wordt gezien. Dan deelt men een wijsheid maar die komt dan van een ander. Waarom?

Waar is je eigen wijsheid? Waarom moet het via een ander? Jouw wijsheid en waarheid is van jou. Durf er voor te staan, voor jezelf. Schuil niet achter een ander. Diegene heeft je wellicht geïnspireerd, maar dan slechts op een eigen wijsheid die je nog niet vertrouwde.

Durf je eigen wijsheid te omarmen. Er is niemand beter of wijzer dan jij als het gaat om jouw waarheid.

Wederom is alles gekoppeld aan zelfvertrouwen. Mensen die quotes claimen met hun naam… mensen die niet staan achter hun eigen wijsheid en anderen kopiëren of experts volgen met eenzelfde wijsheid?!? Wie is de expert over jou?

Ik ben zelfs aangevallen dat ik ‘de wijsheid’ van een ander gebruikte zonder te melden dat het van die persoon kwam. Huh?!? Sorry… mijn eigen wijsheid en waarheid zijn echt van mij.

Daar neem ik ook alle verantwoordelijkheid voor. Die volg ik. Echt.

Hoe eigen wijs doe jij?