Ze heeft het zwaar. Iedere dag weer. Soms niet de hele dag hoor, er zijn echt ook wel lichtpuntjes. Maar ze baalt van hoe en wat ze doet. Snapt ook niet waarom. Als ze op haar vrije dag ’s ochtends wakker wordt begint ze met alle goede voornemens. Een dagje voor haarzelf. Gezond eten. Geen wijn. Lekker naar buiten. Lang in bad gaan met een goed boek.

En meestal is om 13.00 uur al duidelijk dat er niets meer van die plannen terecht gaat komen. Dan gaat ze toch weer in de benen voor die vriendin die zelf haar kinderen niet uit school kan halen met haar burnout. Meteen ook maar een boodschapje voor haar doen, en voor de buurman… die zou anders weer een dag geen fatsoenlijke maaltijd binnen krijgen.

Daarna is ze al zo bekaf dat Netflix aan en de fles wijn open gaat. Uiteraard hoort daar ook iets te snacken bij. En wees nou eerlijk, zo’n halve zak Dorito’s wordt in de kast toch alleen maar taai. De warme maaltijd wordt een kaastosti, omdat ze in alle haast haar eigen boodschappen vergeten is.

’s Avonds ligt ze, na 8 afleveringen Casa de Papel, met brandende ogen in bed. Kon haar leven maar wat meer op die serie lijken. Spanning, avontuur. Dingen durven en doen.

Morgen gaat ze weer naar kantoor. Het spannendste dat daar gebeurt is het geflirt tussen twee collega’s die denken dat de rest niets in de gaten heeft. Zelfs dát zou haar nog wel wat lijken. Gewoon eens je gevoel volgen. Verliefd worden. Schijt hebben aan de mening en oordelen van anderen. Wat zou ze zich graag vrijer en vrolijker voelen.

Ze hoeft ècht niet meteen een bank te overvallen of haar man te bedonderen. Gewoon voorzichtig een eerste kleine stap zetten… dat zou al wat zijn. Wat haar tegen houdt? Ze weet het niet. En hoe langer ze daarover nadenkt hoe verder ze van dat gevoel weg glijdt. In slaap.

Ze droomt over stoer zijn, doen wat ze zelf wil en van kinderlijk avontuurlijk zijn. Maarja… zo is het leven nu eenmaal niet. Toch?
Waar droom jij van? Wat doe jij niet, terwijl het tingeltje in jou aan gaat bij alleen al het denken aan? Wat houdt je tegen? Hierop, en nog veel meer, vind jij in Eindhoven de antwoorden. Op 21 september: kwartjes.nl/eindhoven

Enne… ook als jij allang doet wat je wil, al je dromen waar maakt en al heel veel durft weten we zeker dat er nog het nodige op zijn plek gaat vallen die dag. Wedden om een Kwartje?