“Ik wil het gewoon anders gaan doen. Mezelf echt aanpakken. Voor hem.” Ze zegt het zelfverzekerd. Resoluut. Ze gaat ervoor.
“Je wil veranderen voor iemand anders?”
Ze knikt. Zeker weten. Ze vertelt dat ze het al vaker heeft geprobeerd. Therapie, coaching, van alles heeft ze al gedaan. En nu gaat ze doorpakken. Dat het tot nu toe niet gelukt is… ja, dat kwam doordat hij haar iedere keer tóch uit haar tent wist te lokken. Waarom het nu wél gaat lukken? Ze heeft nu de juiste Mindset.
Daar komt de vraag.
“Wat wil jij?”
Na een heel verhaal over wat ze allemaal voor en met hem wil stel ik de vraag nog een keer. En nog eens. En nog eens. En… Eindelijk mag haar gevoel ‘aan’, haar hoofd ‘uit’. Ze zakt er vol in. “Ik wil mogen zijn wie ik ben. Ik wil gezien en gehoord worden. Mogen ‘zijn’ misschien zelfs alleen maar.
Mooi. Met dat antwoord kan ik wél wat.
Ze leert iets nieuws. Delen wat ze ervaart. En ze ontdekt dat dat veel minder eng is dan haar hoofd haar ‘wijs’ maakte. Ze gaat delen. Ook met hem. Ze deelt zelfs dat ze dat zooo spannend vindt. En daarmee is de opening er. Ze hoeft niet meer te veranderen. Ze mag zijn. Ze wordt gezien en gehoord. En dat blijkt zomaar, simsalabim, genoeg.