“Oké… jullie hebben er een ambassadeur bij! Dit is inderdaad niet te omschrijven… Zo snel heb ik me nog nooit veilig gevoeld en me open durven stellen. Jullie prikken meteen door alles heen! Wooo..”

Hij zit bij ons aan de eettafel en heeft net ‘een sessie’ mogen ervaren. Van tevoren was hij skeptisch. Hij had 100 vragen die hij door het bekijken van onze website maar niet beantwoord kreeg. Wat deden we dan precies? En hoe? Vooral dat hoe…

We nodigden hem uit. “Kom het zelf ervaren! We kúnnen ook niet met woorden uitleggen wat het is en hoe het werkt. We weten alleen dát het werkt. Snel, direct en voor iedereen”.

Hij nam de uitnodiging aan. Voordat we begonnen kwam hij met zijn vraag. Die ging over iets waarbij we meteen wisten: ‘dit is niet zijn echte vraag’. Dat bleek inderdaad ook na een minuut of 5. Er kwam iets heel anders, iets dat direct op tafel lag en aangekeken mocht worden. HIj had het vooraf niet durven delen omdat hij er ‘niet aan’ wilde.

Nu het er open en bloot mocht zijn kwam ook de emotie erachter omhoog. De angst waarom hij het niet eerder aan had durven kijken. “Als ik het toelaat kan ik het niet meer wegstoppen. Dan móet ik wel”. Het besef dat delen alleen maar delen is en hij er niets mee hóefde kwam binnen. Iets zeggen betekent nog niet dat de hele wereld verandert. Wat een verademing.

“Het lucht al op er gewoon eens over te praten. Het aan te mogen kijken en het er te laten zijn”. Hij vond het heerlijk.

Achteraf bedankte hij ons. Hij kwam binnenkort zeker nog terug om verdere stapjes te zetten.

De manager mocht even MENS zijn. Net als iedereen voor ons gewoon MENS is. Jij ook. Mag je jezelf al zo zien? Maskers af, rollen weg…? Je bent meer dan welkom om het zelf eens te komen ervaren.