Onverwacht een hele dag vrij! Even helemaal niks. De hele dag in mijn ‘yoghurt’broek, lekker lui, bijtanktijd. Vroeger kon ik dit niet. Dan moest ik van alles op zo’n vrije dag. Dan lag er nog wel ergens een was, lag er nog een stapel bonnetjes of onbeantwoorde berichten en natuurlijk is er ook altijd wel iets op de website niet helemaal af.
Nu is het anders. Schijt aan alles dat nog moet. Ik mag even niksen.

Ik kijk wat uit het raam. De zee is rustig. Meeuwen vechten om een restantje zeester terwijl er nog minstens 20 verse liggen te wachten. Het gras beweegt op de wind en wolken vliegen voorbij.

Dit is wat er nu is. Meer hoeft even niet.
Ik zie mensen voorbij komen. Op weg naar ergens. Haast. Met een duidelijk doel of missie. Ze doen maar lekker. Ik hoef even niks.

Doe jij het nog? Niks? Dus ook geen telefoon, tv, laptop, tablet, lezen of muziek? Niks. In stilte. In de verte kijken. Of ogen dicht. Heel even pauze. Al is het maar een minuutje. Doe het eens vandaag, voor de lol. Voor mij. En vooral voor jezelf. Voel maar eens.

Van de week hoorde ik een mop. “Waarom kijkt een reclameman ‘s ochtends niet uit het raam?” “Anders heeft ie ‘s middags niets meer te doen” Ik moest lachen. En tegelijk dacht ik: deden we het maar vaker. Stilstaren. Heel even. Doe je mee?