De weegschaal doet niet wat ik wil. De getalletjes reden niet lager.. De bankrekening zou juist omhoog moeten, werkt ook niet mee. De begroting voor de zorg? Laat maar. En de snelheidsbordjes langs de snelweg? Altijd te laag. En die boete te hoog.
En zo zijn er vast nog honderd voorbeelden van foute cijfers. (Om over E-nummers nog maar te zwijgen! )
We laten ons de hele dag gek maken én leiden door die stomme nummers!
Ons hele humeur, ons hele leven hangt er van af!
Vanmorgen keek ik op de weegschaal. Poepchagrijnig werd ik daarvan. Echt weken heel gezond eten, veel bewegen, goed slapen.. en toch nauwelijks iets eraf. Qua cijfertjes dan, want aan mijn kleding merk ik iets heel anders. Hetzelfde gebeurde nadat ik zag dat er alweer een factuur niet op tijd was betaald. En zo gaat het maar door. Ga ik nou écht mijn hele dag laten verpesten door getalletjes?
Of mag ik vertrouwen dat ik goed ben zoals ik ben. En voelen dat er echt voldoende geld is als dat nodig is. En gewoon rustiger rijden en ervaren dat ook dát prima is? Jahoor. Dat mag ik. En dat lukt ook nog heel aardig! Omdat het tot nu toe altijd goed is gekomen.
Alleen die zorg.. daarover maak ik me dus wél zorgen. Vooral omdat we weten hoe het anders kan. Ik vertrouw er maar op dat we ook dát heel snel mogen delen!