Iedere keer als we volop in de flow zitten… de aanmeldingen zomaar komen en mensen, instellingen en bedrijven ons als vanzelf lijken te vinden gaat er iets kapot. Meestal een auto. Correctie: beide auto’s. De meldingen op het dashboard gaan dan over motormanagement, trans- of emissie. Ingewikkeld, iets met de accu, koppeling (versnelling) of dynamo. Altijd gaat het om opladen, doseren en ontsteken/vonken. Grappig hè.
Wat zou dat nou betekenen, behalve dat we misschien écht eens naar een ander automerk moeten gaan uitkijken?
Misschien iets met energie. Als het bij ons helemaal als vanzelf stroomt dan is er even een check nodig. Staan jullie écht wel stevig genoeg? Zullen ‘we’ dat eens even uittesten? Het kost altijd geld dat nog niet uitbetaald was, energie die we liever aan iets anders besteden.. en een hoop gemopper terwijl we veel liever mooie, liefdevolle dingen zeggen.
Gisteren was het weer zover. Twee auto’s met foutmeldingen, eentje weigerde überhaupt te starten. Toen we die, met behulp van de startkabels vanuit de andere auto aan de praat wilden krijgen gebeurde er niets. De ANWB gaf later aan dat de kabels niet sterk genoeg waren. Slappe startkabels. Ik wist niet dat die bestonden. Dus… de test is ‘aan’. En: wij ook. Kom maar op, leven! We zijn er klaar voor!