Op welk moment ben jij jezelf het meest tegen gekomen? Wanneer heb je jezelf achter je oren gekrabd en gedacht: “ben ik dit écht? Overkomt mij dit?? Is dit niet een of andere mega-grap van het universum?”

Vaak zijn dat de momenten waarop er iets ingrijpends gebeurd is of waarna er een enorme verandering plaats vond. Van die momenten waarna alles ineens anders was. Misschien niet eens direct slechter of béter, maar zeker anders.

Bij de één is het een scheiding, bij de ander het opzeggen van een baan, ontslagen worden, of een burn-out, maar het kan bijvoorbeeld ook een ziekte, ongeval of overlijden zijn.
Ineens staat de wereld even stil. De schok, de schrik, de angst… zijn er allemaal tegelijk. Want: “wat nu?”

En dan komt, vroeger of later, ineens die innerlijke vraag. “Wat wil ik?”

De momenten waarop je jezelf het hardst tegenkomt, dát zijn de momenten waarop je niet anders kunt dan die vraag stellen: “Wat wil ik?” Terug naar jezelf, naar binnen, naar wat bij jou past. De meeste mensen zeggen achteraf: “Dit heeft mijn leven veranderd. Sindsdien leef ik weer voluit. Geniet ik van iedere dag die ik (nog) heb”.

Wacht jij op die ingrijpende gebeurtenis? Of mag het nu al? Durf jij in de spiegel te kijken en te delen wat jíj wil? Overleven? Of leven? Kies maar.