Zelfstandig ondernemer. Welk beeld heb jij bij deze woorden?

Iets met werk gok ik, betaald werk. Ook iemand die daar voor kiest wellicht? Bewust niet bij een baas werkt? Vrijheid of juist onzekerheid. En ‘je moet het wel zijn of kunnen’.

Ik zie iedereen als zelfstandig ondernemer. Letterlijk. Mensen zijn allemaal daarin gelijk.

Zelfstandig: op eigen benen. Ondernemen: iets doen.

Heel veel spannender is het niet. Totdat bij het beeld ‘geld’ wordt gestopt. Dan wordt het in 1 klap anders.

Echte ondernemers. Succesvolle ondernemers. Machtige ondernemers etc etc.

Als in alles waar geld zo’n enorm belang heeft. Daar komen ook de angsten, onzekerheden, invloeden. Overtuigen, manipuleren en beïnvloeden.

Dat is niet zelfstandig, maar afhankelijk. Niks op eigen benen, want je hebt een ander nodig om te blijven staan… denk jij.

Alles in de natuur is van binnenuit zelfstandig en doet het iets. Het onderneemt. Als vanzelf. Niet omdat het moet, maar omdat het zo gaat. Het leeft.

Zelfstandig ondernemen is dus niks anders dan leven. Voor alles en iedereen. Samen leven is dan ook zo simpel; Er zijn als je elkaar kan gebruiken. Om samen tot iets te komen.

Mocht je er van overtuigd zijn dat je geen zelfstandig ondernemer bent voel dan eens dat je leeft. Opeens ben je dan wel die zelfstandig ondernemer ?.

En voor diegene die denken de enige zelfstandige te zijn. Of die ene expert in het zelfstandig ondernemen, haal het element geld er eens af en wat blijft er dan over? Nog steeds zeker op eigen benen?

Iedereen heeft zijn leven die op de eigen benen en met eigen handen ondernomen wordt. Met jouw unieke talent. Vertrouw daar op. Creëer daar mee. Dat gaat echt vanzelf.
Gevoed vanuit het hart.

Moet je er voor werken? Of denk je van niet? Dan werk je vanuit je hoofd. Sta dan eens stil en voel eens of je dan wel je eigen talenten gebruikt.

Ik sluit dat gecreëerde element geld niet uit, dat hebben wij nu eenmaal zo belangrijk gemaakt. Een enorme behoefte aangehangen en leidend gemaakt.

Maar om te voelen hoe vrij je leeft is het wel eens goed om te ervaren hoe zelfstandig je nu eigenlijk echt bent, zonder geld.

Kan jij op niks anders dan je eigen benen het leven ondernemen? Zelfstandig en vol (zelf)vertrouwen?

Wees gerust, het gaat vanzelf, ook denk je van niet. Jij bent tot alles wat jij van nature kan in staat. Doe maar eens alsof je vrij leeft, het is zo simpel.

Fijne dag, ondernemer ??.