Als manager in de zorg heb je eigenlijk maar een raar plekje. Met veel verantwoordelijkheden, taken die soms ronduit tegen alles waar jij voor staat in gaan en je hangt er vaak een beetje tussenin. Je wordt verwacht te doen wat de organisatie (jouw leidinggevende) van je verwacht, en tegelijk moet je menselijk, bereikbaar en open blijven voor de mensen waar jij leiding aan geeft.
Zeker in deze tijd zie ik dat het een hele klus is. Eentje waarbij muurtjes en maskers soms nodig lijken te zijn om te blijven staan. Wat een enorme spagaat iedere dag weer! Je wil er zijn voor de mensen op de werkvloer, en dat lukt lang niet altijd op de manier waarop jij dat zou willen. Ik zie meer en meer managers die van binnen helemaal doodmoe en op zijn… En van buiten doordenderen. Overleven.
Wat als jij als manager nou eens even stil mag staan bij jezelf? Bij wat je ervaart en voelt? Je hart mag luchten en vooral.. weer laten spreken? Wie zou(den) daar, behalve natuurlijk jijzelf, het meeste voordeel van hebben? Hervaren. Het kan en het mag bij ons.
We zien, horen, snappen en voelen je! Wij zijn haven, reddingsboei en baken tegelijk. Direct aan het strand, dus meteen lekker uitwaaien. Hoofd leeg. Rust. Aan toe? Mail ons maar even. We zijn er.
Tot vanzelf.
Naath