“Jullie zijn zo leuk samen”

Ik gok dat het een van de meest gelezen en gehoorde zinnetjes is die wij ontvangen als wij bijv een filmpje samen maken, een foto van ons delen of als wij ‘aan het werk’ zijn.

Vandaag weer, als reactie op een filmpje voor ons aanstaande huwelijksfeest…woohooooo 🙂

Wat is dat dan dat ‘wij zo leuk zijn’. Ik ben het er gloeiend mee eens, uiteraard, maar ik sta er zelf nooit bij stil. Tot vandaag… wat maakt ons leuk?? Nou dat zal ik eens uit de doeken doen.

Punt 1 we zien er goed uit

Punt 2 we zijn bescheiden

Nu even serieus, want ik gun het iedereen. Iedereen in een relatie en niet in een relatie.

Het is voor mij, als wel vaker, acceptatie en zuiver handelen. Durven verbinden, liefde en zo pure aantrekking creëren. Er is volgens mij niks sexier dan iemand die puur is. Echt altijd oprecht, eerlijk en zuiver. Iemand die geen maskers draagt of zich anders voordoet om iets te verbergen.

Dat is iets wat Naath en ik vanaf moment 1 elkaar geven en van elkaar ontvangen. Alles open en oprecht. Van plezier tot irritatie en van huilen tot stromende lachbuien (ik blijf even weg van de details). Wat er is, dat wordt geaccepteerd, ook als dat niet lukt. Om te beginnen bij onszelf.

Wij worstelen, vechten en genieten. Doen het met passie of voelen ons zo loom als een luiaard in winterslaap. Als die dat doen tenminste, anders niet. Je begrijpt vast wat ik bedoel. Het is wat het is. Wij zijn. Van enorm sjaggie tot uber stuiterballen. Zeker als ik mijn moppentrommel weer eens open doe. Die zijn TE grappig om niet te lachen. Al doet Naath wel erg haar best om serieus te blijven dan. Lukt soms goed. Zouden ze dan toch niet leuk zijn?? Euh… ik ga door.

Wij nemen de verantwoordelijkheid dat alles wat wordt ervaren in eerste instantie van diegene zelf is. Om aan te kijken, op te lossen, mee te spelen of om trots op te zijn en te accepteren. Alles is op plek 1; eerst voor jezelf.

Daarna komt de ander. Niet om iets voor je op te lossen of weg te nemen, maar om aan te vullen of even als steun te zijn. Onvoorwaardelijk binnen ieders persoonlijke grenzen. Houden van een ander is zo mooi als je van jezelf houdt. Dank Harrie voor die blijvende waarheid. Wij leven er naar.

Op deze manier leven wij voluit. Maken wij alles simpel, ook als het rete ingewikkeld voelt. Het leven is alles omvattend en tegelijk zo alleen. Man, (of vrouw, of wat voor jou dan ook maar goed voelt) wat is dat genieten als een ander je laat in alles wat je ervaart en doet. Zo stroomt de liefde van in jezelf naar buiten en waar gewenst recht bij een ander op schoot. Zonder verwachtingen, maar als het wordt aangenomen en terugkomt dan is het pure magie. In al zijn eenvoud.

Zijn wij leuk? Wij ervaren het leven in ieder geval wel zo. Ook als het even enorm kl*te voelt. Of wij het zijn is aan jou, maar dat zal ons niet erg uitmaken. Wij blijven houden, van elkaar, van onszelf en van jou. Want wees eens eerlijk… er is toch niets leukers dan jij en je eigen leven?

Leef! Ga kapot, ga los, spring van vreugde en huil je onderbroek kapot. Doe gek en wees chill. Blijf alleen en doe het samen. Schreeuw van woede het hele dorp tot waanzin en heb lief totdat de politie vraagt hoe je dat in ‘welke god’s naam dan ook’ doet.

Pak elk moment alsof het nooit meer terugkomt (en even serieus, dat is ook zo) en als het je (nog) niet lukt accepteer dat dan en wees dankbaar voor jezelf dat je nog steeds ademt en leeft.

Mens! Durf het… je bent er, waarom zou je nog wachten tot je gelukkig bent?

 

Dikke zoen van en aan de leukste mensen wij kennen 🙂

 

Naath en Jeroen (geschreven door Jeroen), die van Kwartjes. Liken he… want we zijn echt leuk 😉

XX