Blijf er in!!! Stap er nooit uit. Spring al helemaal niet. Die bedachte magie ligt niet buiten je comfortzone, maar vol erin. Geloof je mij niet? Ervaar het zelf maar.

Je hoeft geen meter te verplaatsen om volledig vrij en gelukkig te zijn. Hoe? Hoe dan? Zoooo simpel kan het niet hoor Kortekaas!

Yep, natuurlijk wel. Letterlijk natuurlijk!

Ik heb mij zoveel jaren gek laten maken door alle ideeën en overtuigingen van veel, op eigen wijze, mooie mensen. Waar ik gesprongen heb om het goud te vinden, gelezen heb om die wijsheid tot mij te nemen en gevolgd heb om net zo goed te worden, daar weet ik nu dat ik gewoon had mogen blijven staan.

Ik wilde verlichting in mijn leven (mazzel is dan wel dat je vaak ook een lampje aan kan doen, maar die verlichting bedoel ik niet). Ik voelde mij moe, moest teveel en piekerde mij suf over de beren die ik zag. Ik vond dat ik te weinig geld had, was onsuccesvol in de hoeveelheid klanten of successen op mijn werk en zo maar voort.

Pff…als ik het nu terug lees dan word ik al weer moe bij de gedachten.

Bakken met geld, tijd en energie heb ik gestoken in het omwikkelen van mijn kwaliteiten, mijn passie en om mij lichter te maken. Al die wijsheden zouden toch niet voor niks bedacht zijn. Dat moest wel de sleutel zijn. Lekker snel ook, want vaak was ik na 2 dagen ‘al net zo ver als dat zij waren’, zeiden zij.

Wat er eigenlijk in die korte tijd steeds gebeurde was dat ik alleen maar mijn bedachte wereld groter maakte. De ellende die ik mij in mijn hoofd haalde werd erger. Lees maar terug: ik gaf enorm veel geld uit, was bakken energie kwijt en uren van tijd. Exact waar ik vanaf wilde. Mmmm?!?

Waarom gebeurde het? Ik stapte uit mijn eigen comfortzone en stapte in een wereld die bedacht was door een ander. Dus ja, stap wel uit DIE comfortzone en terug in jouw eigen. Die magie die genoemd wordt in de quote: “…step out of your comformzone, that is where the magic happens..” is de magie van je natuurlijke, altijd aanwezige eigen comfortzone.

Blijf daar alsjeblieft altijd!

Staan op jouw eigen benen, met jouw vertrouwen in jezelf, op basis van wat jij ervaart en voelt.

Jouw natuurlijke staat van zijn heb jij als enige altijd bij je. Daar ben je elk moment. Als je jouw eigen zintuiglijke ervaringen durft te vertrouwen, dan ben je er. Niks springen, niks uit een comfortzone… pure magie. Simpel, natuurlijk en 100% gemaakt door en voor jou.

Daar is jouw leven zo licht als maar kan, voor jou. Verlichting is niks bijzonders. Het is jezelf durven vertrouwen en volgen. Niks spiritueels aan. Gewoon bio-logisch.

De natuur om ons heen geeft ons elke dag het voorbeeld. Dat hoofd waar wij zoveel macht aan geven (letterlijk) dat haalt je uit je comfortzone. Niks magie daar. Alleen maar hard werken om te bereiken wat wij denken te moeten bereiken. Stap uit die polonaise en blijf eens staan.

Jouw eigen natuur (zoals die om je heen ook is) geeft elke seconde aan wat voor jou goed is. Zo simpel is het. Natuurlijk is het zo simpel. Het enige wat je hoeft te doen is er naar de luisteren en te volgen.

Je lijf is er onderdeel van en die heb je elke stap mee. Vandaar dat ik zeg: blijf IN je comfortzone. Heel je leven zelfs. Even een zijstap voor degene die bewijs willen 🙂

Hele studies hebben bewezen dat wij 1 zijn als alles om ons heen. Pure natuurkunde. Wij zijn net als die bomen, dieren en alles wat je ziet. Vandaar, natuurlijk. Al denken wij van niet.

Wij zijn zo bang (gemaakt) dat je speciaal moet zijn. Dat voor geluk en magie je knoerthard moet werken. Het komt niet aanwaaien, daar moet je voor durven springen.

No way dat je hoeft te springen. Alleen van geluk omdat je doet wat voor jou goed voelt. Voor mij was het stilstaan. Stil in mijn eigen ruimte, mijn leven, mijn ervaringen en gevoel. Luisteren naar mijn natuurlijke ingeving. That is where the magic happens. Dat is gewoon leven!

Na die vertraging richting mijn eigen tempo was ik vrij, voelde ik geluk, ik voelde mij vele malen lichter (ook letterlijk omdat ik opeens ook de juiste voeding tot mij nam). Zonder weerstand en strijd kwam ik steeds weer waar ik wilde zijn. Alsof het heel natuurlijk zo hoorde. Alsof ik altijd exact goed bezig was. Wat een magische wereld (be)leefde ik opeens. Zo had ik het nog nooit gezien. Ik had het mij vroeger heel anders bedacht.

Ik volgde mijn pad (klinkt stoer he, is het niet) en ik opeens was ik waar ik wilde zijn.

Terugkijkend ben ik er dus altijd geweest, alleen was ik er van overtuigd dat ik buiten mijn comfortzone moest leven om er te komen. Maar als gezegd, die bleek van iemand anders te zijn’.

Veel plezier in jouw magische wereld. Als je blijft staan, dan weet ik je vanzelf te vinden.

Samen leven?

 

Jeroen