“Werk jij om te leven, of leef jij om te werken?”

Een vraag die mij een tijd terug, toen ik midden in mijn tweede burnout zat, gesteld werd. Heel eerlijk? Ik had geen idee. Ik vond mijn werk leuk, maar er waren ook 1001 dingen die ik nog veel leuker vond.

Als ik toen de Lotto zou winnen zou ik meteen stoppen met werken en gaan reizen, duiken… LEVEN.

Vorige week stelde ik de vraag zelf aan iemand. Aan een man die 60 uur werkt in vier dagen per week. Ook hij wist het antwoord niet. HIj stond nooit kwispelstaartend naast zijn bed, zou meteen stoppen als hij de kans kreeg.

Ik checkte het ook even bij mezelf. Ik ‘werk’ helemaal niet. Ik doe alleen maar wat ik leuk vind. Inclusief die 1001 dingen die óók heerlijk zijn om te doen! Ik LEEF 🙂

En als Gaston (oké, da’s de postcode loterij en ik heb geen lot 😉 Gaat even om het idee) vandaag op de stoep zou staan zou ik precies alles blijven doen wat ik nu doe. Ik zou er alleen geen geld meer voor (hoeven) vragen.

Hoe is dit voor jou? Hoe blij ben hij als de wekker gaat en je weer ‘mag’ doen wat jij het allerliefst doet? Of is ook dat laatste nog een utopie?

LEEF jij jouw LEVEN? Ben benieuwd!