Hoe vaak doe jij het? Doen alsof.

Hoe vaak antwoord jij: “Goed hoor!” als iemand vraagt hoe het met je gaat terwijl je eigenlijk het liefst ergens tegenaan zou willen bonken van ellende. Met je hoofd. Bij voorkeur een muur. Van beton.

Hoe vaak stop jij weg, ontken jij, vlucht jij, demp jij (met dit weer valt die 2 liter rosé vast niet op) en ren je heel hard langs de spiegel om de confrontatie maar niet aan te gaan? Met jezelf. Je gevoel.

Ik doe het niet meer. Pinky promise. What you see is what I feel. Ben ik blij? Dan huppel, zing of dans ik. Ben ik boos dan hoor je dat vast en zeker. Heb ik verdriet? Kleenex blij! Lucht OP joh!

Het mooie? Jij hoeft daar niks mee. Is lekker van mij. Het is meteen ook heerlijk duidelijk. Makkelijk. Je hoeft nooit te raden. En je zeker niet aangesproken te voelen. Fijn hè. Wil jij? Mag jij? Durf jij? Ik zie je zo graag. Helemaal. Echt.