Bij het woord ‘Hoofdman’ kan je (woordenboektechnisch) associaties krijgen als: iemand die de aanvoerder van een stam, partij of beweging is’ of de leider van een bende, bevelhebber of iets dergelijks. Ik bedoel ‘m anders. Net zoals ik met een ‘Hartman’ niet doel op een tuinset of een lekkere plastic ligstoel. Ik heb het over mannen. Mannen die vanuit hun hoofd of vanuit hun hart omgaan met de uitdagingen die op hun pad komen. Ze doen dat namelijk allebei op een hele andere manier (denk ik 😉 ).

Ik zie een Hoofdman als een man die snel op zoek gaat naar oplossingen, verklaringen en die vaak zinnen begint met “ik weet…”, “ik denk…” of die zijn zinnen eindigt met “weet je?” Het taalgebruik is dus vaak al de eerste hint. Echte Hoofdmannen zouden doordat er veel ‘met het hoofd’ wordt opgelost wel eens moeite kunnen hebben met onderzoeken wat er IN hen nu precies allemaal gebeurt als een situatie spannend of onbekend is. Ook het kunnen voelen wat er bij een ander leeft is dan best lastig. Invoelen, empathie, snappen dat iemand ergens moeite mee kan hebben of verdrietig van kan worden; dat is voor echte Hoofdmannen nog niet zo eenvoudig.

Hartmannen daarentegen voelen feilloos aan welke sfeer er in een kamer hangt, wat de ander voelt of doormaakt en ze hebben een heel ander taalgebruik. “Mijn buik zegt…” of “het voelt alsof…” Ze zitten al snel snotterend op de bank bij ‘All you need is love” of een Disney-film met een boodschap en geven eerder (en liever) een knuffel dan een stevige handdruk. Mensen in hun omgeving gebruiken in sommige gevallen nogal snel een woord als ‘zweverig’ wanneer ze over deze mannen praten.

Zo. Dat waren wel weer even genoeg labels, etiketjes en aannames. Toch? Ik schrijf erover omdat ik mezelf er de laatste maanden op betrapte dat ik mensen (vooral mannen in dit geval) met elkaar liep te vergelijken. De een was veel te zakelijk, nuchter en afstandelijk, de ander was een softie, slappe zak en ja, misschien kwam het woord ‘mietje’ zelfs wel voorbij. Ik zocht, vanuit mijn toch wel theoretische achtergrond van vroeger (misschien had je me een paar jaar terug zelfs een ‘Hoofdvrouw’ kunnen noemen, mocht je nog even in het labeltjes-deel hiervoor zijn blijven hangen) naar overeenkomsten, wilde categoriseren en inzicht krijgen in hoe dat nou allemaal werkt bij die mannen.

Conclusie: niet gelukt, niet te doen ook en inmiddels ook geen ambitie meer om het wel voor mekaar te krijgen. Iedereen is anders. 100%. Mannen dus ook 😉 . Wat ik wel ontdekt heb is dat ik het vooral heel fijn en mooi vind wanneer een man slim is, ad rem kan reageren, meeegaaaveel humor heeft en daarnaast ook nog eens begrijpt (lees: aanvoelt) hoe ik me voel, wat dingen met me doen en daar ook een beetje rekenimg mee houdt. En Ruimte. Vind ik ook heel fijn als hij me dat geeft. Ruimte om vooral mezelf te mogen en kunnen zijn. Onvoorwaardelijk. Dat voelt echt super, SUPERgoed. Heb ik daar een ander voor nodig, om me supergoed te voelen? Nee hoor. Ik heb best lol met mezelf en ik weet dat ik mijn eigen leven mag leiden en te leiden heb. Dat iemand anders me daarin aanvult vind ik dan wel weer heel fijn.

Van vrouwen in mijn omgeving , privé, maar ook diegenen die ik ontmoet als ik ‘aan het werk’ ben, hoor ik wel eens hele andere verhalen. Dingen als jezelf wegcijferen, vooral zorgen voor de ander, het heel belangrijk vinden wat de omgeving (vrienden, familie en vooral dan ook ‘hun man’) van iets vindt, je passie niet volgen omdat de partner er iets van vindt (of eigenlijk: het maar niks vindt allemaal!) …

Dagelijks komen ze voorbij. Verhalen van vrouwen die niet meer 50% van de ruimte in de relatie krijgen of durven innemen, maar al genoegen nemen met 25 of soms zelfs 5%…? En dat vind ik jammer. Omdat ik heel goed weet hoe anders het ook kan. Gelukkig hoor ik ook de positievere verhalen geregeld hoor!

Maar… herken jij nou de omschrijvingen hiervoor, dan is er een oplossing. De 2-daagse! Fijn hè! En in die 2-daagse laten wij ook mannen 😉 ervaren dat het echt heel anders kan en … dat dat nog LEUK is ook! Stukken gezelliger, romantischer, intenser en liefdevoller dan het nu misschien is. Lees er eens wat over, bel ons even als je nog vragen hebt en dan gebeuren er gewoon lekker weer kleine wondertjes, ook voor jou 😉

Enne… ook als je nou gewoon al een hele leuke kerel bent of hebt: het gaat gegarandeerd iets toevoegen. Al vele mannen gingen je voor en er is er nog nooit één geweest die er spijt van gehad heeft meegedaan te hebben. In tegendeel.

 

Weet dat je heel, heel erg welkom bent!

 

Liefs, Naath X