Tegen hooikoorts bestaan er goede pilletjes, homeopathisch, chemisch, noem maar op. Tegen huisstofmijt-allergie ditto. Ik heb van beiden ‘last’ en gelukkig is er iets tegen dat mij helpt.
Er is alleen 1 allergie waar niets voor te krijgen is. In pilvorm in ieder geval. Ik denk en hoop dat ik er inmiddels zelf wel een oplossing voor gevonden heb en ga dat eens uittesten.
Ik ben allergisch voor het woord VIP. Is het überhaupt een woord? Geen idee. Een afkorting in ieder geval. Het staat voor VERY IMPORTANT PERSON.
Deze afkorting staat vaak in reclame-/wervings-achtige marketingberichten die op mijn tijdlijn langskomen. Vooral mensen die Online-programma’s verkopen gebruiken dat ‘woord’. VIP. Ik zal je eerlijk zeggen; ik krijg de neiging mijn laptop uit het raam of mijn mobieltje uit de auto te flikkeren als ik het lees.

Want… wat ZEG je nou helemaal als je, naast je ‘normale’ programma, ook een VIP-traject, programma, aanbod, weetikveelwat verkoopt, met maar een beperkt aantal plekken en dat het dan de VIP-jes zijn die een stukje meer aandacht, persoonlijk contact, oftewel: meer van jouw tijd krijgen.

Daarmee zeg je, voor MIJN gevoel (ja, ik weet dat ik allergisch ben, neem me vooral ook weer niet te serieus) dat die NORMALE mensen die meedoen minder, onbelangrijker, tweederang of jouw-tijd-minder-waardig zijn. Ik snap hier, echt, werkelijk waar, HE-LE-MAAL niks van!

Ik zet het even af tegen hoe ik zelf met mensen omga (je zou het ‘werk’ kunnen noemen; zo voelt het niet) en dan bestaat er GEEN VERSCHIL tussen mensen! Niks! Iedereen is even belangrijk en wie er op een bepaald moment wat extra wil kletsen, spuien, sparren, uithuilen, knuffelen, broekpiesen van het lachen: DIE IS ALTIJD WELKOM!!!

Is dat raar? Geen idee. Het valt vast niet binnen de business-modelletjes, marketing-machientjes, of het strikt gescheiden moeten houden van werk en privé. En weet je? F*CK IT!!! Het maakt me geen ene moer uit wat anderen vinden van hoe ik hiernaar kijk, ik moet het alleen even uit mijn systeem gooien, zonder pilletje, om eindelijk ook eens van deze irritante allergie af te komen. Dat is de test dus waar ik het over had. En ik kan zeggen: het lucht aardig op.

VIP-Allergie. Ja. Dat bestaat dus. En naast het uiten heb ik ook besloten iedereen die nog een keer in mijn tijdlijn langs dendert met geweldig mooie aanbiedingen, GOLD-, DIAMOND, en die aaaahhhh VIP-trajecten. per direct niet meer te volgen. Op Facebook, in nieuwsbrieven… Het boeit gewoon niet. Als ik me dus uitschrijf of je ziet mijn berichten niet meer: komt daardoor. NIks persoonlijks, gewoon een simpele allergie waarvoor dit het enige medicijn is 🙂

Very Important Person. Neuh. Every Person is Equally Important. YESSS! Maarja, dat klinkt natuurlijk niet. Het voelt wel zo. En voor al die lieve vriendjes en vriendinnetjes die een beetje weten hoe ik in mekaar steek: bel, app, mail, chat gerust. Ik ben er hoor. Ook als je jezelf even wat minder belangrijk voelt. Want diep van binnen weet je het donders goed. De enige die ECHT belangrijk is? Tadaaaa! Simpel hè

<3 Naath