Kung Pao bloemkool
Kung Pao bloemkool
Zooo.. deze komt in de top 10! Kung pao, niet van kip, maar van bloemkool! Heeeeel lekker!
Nodig voor 2:
1 cup bloem (ik nam half boekweit , half haver, glutenvrij dus)
Snuf Herbamare kruiden en zout
Panko broodkruim of Paneermeel
1 cup amandelmelk
1 paprika in reepjes
1 ui in ringen
2 teentjes knoflook, geperst
Eetlepel crispy chili’s
Eetlepel pindakaas
Halve cup sojasaus
Eetlepel hoisinsaus
Eetlepel sesamolie
Eetlepel (kokos bloesem)suiker
Eetlepel maïzena of arrowroot
1,5 a 2 Cups water
Gehakte cashewnoten
Evt 2 zoete aardappelen in niet te dunne plakjes, besprenkel met olijfolie en wat kruiden naar smaak
Verwarm de oven voor op 190 graden
Leg bakpapier op een bakplaat.
Meng bloem, melk en kruiden tot een beslag.
Zet de broodkruim of Paneermeel (ongeveer 1,5 cup) laat in een aparte schaal.
Doe de bloemkoolroosjes bij het beslag en roer voorzichtig met je vinger tot ze allemaal bedekt zijn met beslag.
Hevel ze over naar de schaal met panko/Paneermeel en hussel ze zodat ze allemaal bedekt zijn en het panko plakt aan de roosjes.
Leg op de ovenplaat, evt samen met de zoete aardappel.
Zet in de oven voor 40 minuten. (Hou in de gaten, zet evt iets heter tegen het eind zodat ze mooi bruin zijn en dè aardappel ook)
Bak ui, knoflook en paprika in een wok met wat olie.
Maak in een kommetje een glad sausje van soja, hoisin, suiker, olie, arrowroot of maïzena en water.
Voeg toe aan de groenten in de wok, breng aan de kook. Voeg crispy chili en pindakaas toe.
Zet het vuur/de pit uit als de oven nog niet klaar is.
Als de bloemkool klaar is voeg je deze toe aan de saus en groenten in de wok, schep voorzichtig om een schep op 2 borden. (Leg de zoete aardappel erbij)
Strooi er wat cashewnoten of pinda’s over.
Enjoy!
(Vrij naar een recept van @thebigmansworld )