Kruidige appelcake met cashew-citroenfrosting

Kruidige appelcake met cashew-citroen frosting. Heerlijk voor in de herfst! Glutenvrij!

Nodig: (voor 12 personen)

Frosting:
340 gr cashewnoten
45 gram kokosolie, in vaste vorm
170 gram honing
30 ml citroensap en rasp van 2 citroenen
Vanille extract
Snuf zout

Cake:
265 gram amandelmeel
55 gram tapiocabloem
1 theelepel baking soda
0,5 theelepel bakpoeder (glutenvrij)
0,5 theelepel zout
2 theelepels kaneel
0,5 theelepel nootmuskaat
0,5 theelepel gemalen kruidnagel
1 theelepel gemalen gember

120 ml gesmolten kokosolie
170 gram kokosbloesemsuiker
85 gram honing
125 gram appelmoes
4 grote eieren
Vanille extract
120 gram geraspte appel (geschild en vocht eruit gedrukt tussen keukenpapier, 120 gram is het gewicht daarna. Ongeveer 2 appels)
75 gram rozijnen

Gehakte walnoten, chocodruppels, evt amandelschaafsel
 
Bereiding

Maak eerst de frosting door de ingrediënten daarvoor te blenderen. Zet minimaal een uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe bakpapier in 2 taartvormen van 20 cm.

Meng de droge ingrediënten voor de cake in 1 schaal en mix de natte ingrediënten in en andere schaal. Voeg de droge ingrediënten toe en mix op lage stand.

Verdeel over de 2 taartvormen (van 20cm ieder) en bak 30 minuten.

Laat helemaal afkoelen!!

Besmeer dan 1 van de bodems met de frosting, leg de andere bodem erop en bedek ook met frosting. Smeer ook iets langs de randen en druk er walnoten, chocola en amandelschaafsel langs en bovenop. Ik had nog wat gevriesdroogd frambozenpoeder en heb dat er nog overheen gestrooid. Extra herfstig 🙂

Blijft een week goed in de koelkast, maar dat redt ie vast niet 😉