Harissakip met pompoen en kikkererwten
Yummie!! Dit was superlekker!
Het wordt superknapperig in de oven en het is heel weinig werk!
Blik kikkererwten
450 gr pompoenblokjes
Kleine Kippenvleugeltjes (ongeveer 400 gram)
(Hou je niet van kluiven, neem dan kippendij, in grote stukken gesneden)
Harissa
Yoghurt
Citroen
Munt
Zout, peper, olijfolie
Herbamare kruiden
Verwarm de oven voor op 230 graden. Bedek een ovenplaat met bakpapier.
Spoel de kikkererwten af en dep ze goed droog. Echt even doen, dat zorgt voor de knapperigheid!
Doe ze in een grote kom.
Voeg de pompoen en kip toe en schep er 4 eetlepels harissa (soort peperpasta), zout, peper, citroensap en herbamare door.
Verspreid het over de ovenplaat en schuif voor een half uur in de oven.
Terwijl het bakt: schep 100ml yoghurt in een bakje. Roer er vers gehakte munt, citroensap en zout en peper door.
Serveer de yoghurt bij de kip, pompoen en kikkererwten.
Ik was echt verbaasd over hoe knapperig de kikkererwten werden. Aanrader!!