Gnocchi uit de oven
Dit was heel erg lekker en heel erg makkelijk! Comfortfood… dus we hebben een keer even niet aan de koolhydraten en kalorietjes gedacht . Het is wèl vegetarisch!
Je hebt voor deze alleen een oven nodig die goed heet kan! Handig voor als je keuken verbouwd wordt
Voor 6 personen (wij hebben een portie voor 2 in de vriezer gegooid, ideaal!);
Courgette, in stukjes
2 paprika’s, in stukjes
1 rode ui, grof gesneden
250 gr cherry of snoeptomaatjes (heel)
Kruidenkaas
Voor de pesto: (kant en klare pesto kan natuurlijk ook)
Verse basilicum
Olie
Knoflook
Geraspte kaas
Verwarm de oven voor op 225 graden. Leg bakpapier op 2 of 3 bakplaten, afhankelijk van hoe groot de platen zijn. Ik had er 3 nodig!
Pak een grote bak en doe de groenten daarin. Hussel even en besprenkel royaal met Olie, pesto (kan je evt zelf dus maken van de basilicum, Olie, knoflook en kaas), zout, peper en evt herbamare kruiden. Roer evt wat Kruidenkaas door de pesto, dat wist het romiger van.
Voeg de gnocci (gewoon direct uit de verpakking) toe en hussel/schud goed. Zorg dat de gnocci wel heel blijven.
Verdeel het gnocci/ groenten/ pesto mengsel over de bakplaten in een enkele laag (écht niet stapelen.. dan worden ze zacht en dus niet knapperig). Kan best wat olie- achtig zijn maar dat is juist goed!
Bestrooi met wat geraspte kaas en zet 25 minuten in de hete oven.
Serveer daarna direct! Enjoy