Mango-banaan-ijs
Zelfgemaakt het lekkerst
Dit ijs is vanavond officieel bestempeld als beste ooit. Zonder geraffineerde suiker!
Gemaakt met de ijsmachine, daarna nog even kort in de vriezer en zó mooi dat het prima op een hoorntje bleef liggen/staan.
Zonder ijsmachine kan ook, dan ieder uur omscheppen tot het de juiste structuur heeft.
Nodig:
140 gr honing (of maplesyrup of half/ half)
225 gr verse mango
225 gr banaan (vers of bevroren)
Sap van 1 citroen
Rasp van 2 citroenen
5 eetlepels kokosrasp
Snufje vanille (of vanille-extract)
Breng het water met de honing aan de kook, goed roeren. Laat helemaal afkoelen (zet de pan hij in een grotere pan met koud water, dan koelt het sneller).
Pureer de mango en de banaan ( ik nam banaan uit de vriezer zodat ik de water/ honing siroop niet hoefde te laten afkoelen, het was in een keer koud toen alles door elkaar ging)
Voeg het citroensap, de rasp, kokos en vanille toe en pureer goed. Voeg het honingwater toe. (Als je dus bevroren fruit hebt gebruikt is het mengsel al zo koud dat het honingwater ook nog warm mag zijn).
Zorg dat het echt goed koud is voor je het in de vriezer of ijsmachine doet.
Ook lekker met een beetje vanille met chocobolletjes vla erover
Geniet!