zoete aardappel salade
Vegetarisch. Superlekker!
voor:
2
klaar In:
35 min
Zonder:
gluten, suiker, lactose
Goed als:
bijgerecht
Ingrediënten
-
4 kleine zoete aardappels of 2 hele grote, geschild en in blokjes gesneden1 rode ui in stukjesZwarte bonen, pot of zak, afgespoeld onder koud waterKoriander, vers, gesnedenBabyspinazie 1 zak1 avocado in blokjes2 lenteuitjes, gesneden in ringetjesOlijfolieSap en rasp van een limoenCayennepeper, zout, gerookte paprikaTeen knoflook, geraspt of geperstEvt 1/4 galiameloenWat pijnboompitten
Verwarm de oven op 200 graden, bedek een bakplaat met bakpapier.
Doe de zoete aardappel met de ui in een schaal, besprenkel met olijfolie en strooi er zout en cayennepeper over. Hussel goed en zet 25 minuten in de oven.
Doe wat olie met de limoen rasp en het sap in de lege schaal. Voeg gerookte paprika en knoflook toe, roer het even door. Doe de bonen en koriander erbij.
Doe de aardappel erbij als deze klaar is in de oven en hussel goed. Verdeel de spinazie rauw over 2 borden en verdeel daar de bonen/aardappel salade over.
Bestrooi met lenteui en nog wat extra koriander en de pijnboompitten. Leg ook de avocado erop en evt wat meloen rondom.
Lekker op een warme dag!
Enjoy