pulled porc taco’s

Het pulled porc recept staat al op de site maar herhaal ik nog even. Want.. je kunt er ook nog eens deze overheerlijke taco’s mee maken!

voor:

8 tot 10 personen, ook prima in te vriezen zodat je er vaker van kunt eten!

klaar In:

10 minuten voorbereiden, 8 tot 10 uur pruttelen

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

Avondeten, lunch

over dit recept

Ingrediënten

  • 2 kilo varkensnek
  • 1 cup kippenfond
  • Gerookte paprika
  • knoflookpoeder, uienpoeder
  • zout, peper, herbamarekruiden,
  • Gemalen komijn

Voor de taco’s : 

  • tacoschelpen
  • rode ui
  • salsa saus
  • 1 avocado
  • sla
  • tomaat
  • zure room of yoghurt
  • geraspte kaas
  • enzovoort 
  1. aoe  de kruiden bij elkaar (ongeveer een theelepel van ieder kruid, voeg evt ook chilipoeder toe als je je vlees graag wat pittiger eet). Meng het en wrijf je vlees er rondom goed mee in. 

2. Leg het vlees in de slowcooker en voeg de fond toe. Zet de slowcooker aan op de lage stand, Liefst voor 10 uur (minimaal 8 uur). 

Geen slowcooker? Braad het vlees dan eerst even aan in de braadpan, voeg daarna alles toe en laat minimaal 5 uur pruttelen. Controleer ook nu of alles goed gaar is voordat je het serveert.

3. Haal het vlees uit de slowcooker, leg het op een plank of bord en scheur het met twee vorken in stukken. Doe terug in de slowcooker zodat het vocht lekker in het vlees kan trekken. 

4. Als je de jus maakt: doe het kookvocht in een pannetje, roer in een bakje het arrowrootpoeder met water tot een vloeibaar papje en voeg dat toe als het kookvocht weer kookt. Zet het vuur lager en kook, al roerend, nog even door tot je een jus krijgt. 

TACO’S:

Verwarm de taco’s even in de oven of koekenpan. Maak alle toppings en bak de pulled porc even op als deze al was afgekoeld (ik gebruikte een restje van twee dagen eerder). Laat iedereen lekker zelf zijn/haar taco’s maken. Lekkurrr!