5 ‘bonen’ chili
Zo klaar en kan ook vegetarisch!
Voor 6 tot 8 porties:
Bak wat gehakt en bijv een halve Chorizo worst in kleine blokjes rul/ uit in wat olijfolie (Laat uiteraard weg voor de vegetarische versie).
Voeg een fijngesneden ui en wat knoflook toe, bak even mee.
Voeg een fijngesneden paprika en winterwortel toe en: (allemaal even in een vergiet doen en goed afspoelen)
1 blik of zak zwarte bonen
1 blik of zak kidneybonen
1 blik/zak cannellini bonen
1 blik mais
1 blik linzen
1 blik tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
Voeg zout, peper, chilipoeder en komijnpoeder toe naar smaak.
Laat een minuut of 10 pruttelen voeg evt wat water tot als het te stevig wordt.
En dan maar genieten! Lekker met rijst/quinoa en avocado.
Volgens Jeroen kan je dit 4 dagen achter elkaar eten voor de lunch en het hele gasprobleem in 1 keer oplossen (was het maar waar… ipv warmte komt er hier vooral stank vanaf )