Bananen-choco-cake
Je kunt ‘m ook als ‘brood’ zien… en als ontbijt of lunch eten 🙂
voor:
10 plakken
klaar In:
1 uur en 15 minuten (waarvan ruim een uur in de oven)
Zonder:
gluten, ongezonde suikers, lactose, meuk
Goed als:
Tussendoor, gebak
over dit recept
Oooohhh… deze niet maken als je niks te vieren hebt Hij is eigenlijk te lekker!
Ingrediënten
4 rijpe bananen
60 gr ongezouten boter, gesmolten
60 gr gesmolten kokosolie (of neem 120 gr kokosolie als je geen boter eet)
150 gr kokosbloesemsuiker (of zoetstof, reken zelf even uit hoeveel je nodig hebt)
1 groot ei op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
50 gr amandelmeel
50 gr kokosbloem
55 gr cacao
1 theelepel baking soda
1/2 theelepel zout
1 handje chocolade chips
1 handje pistachenoten
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Prak de bananen met een vork.
Voeg de boter/kokosolie toe en meng goed.
Voeg suiker, ei en vanille toe en roer goed. (Keukenmachine mag ook!)
Meng in een andere schaal het meel, de bloem, cacao, baking soda en zout goed door elkaar.
Doe de droge ingrediënten bij de banaanprak en meng goed. Roer er 3/4 van de chocola en nootjes door.
Stort het beslag in een niet al te grote cakevorm (vet deze evt in, ik had een siliconenvorm, dan hoeft het niet) en besprenkel met chocolade en nootjes.
Zet de cake ruim een uur in de oven, kijk of hij dan goed gaar is door er even met een saté prikker in te steken. Als deze er droog uit komt is ie gaar. Anders nog even laten staan!Laten afkoelen in de vorm, na een kwartier storten op een rek en helemaal af laten koelen. Hij is dan heerlijk knapperig van buiten en een klein beetje ‘vochtig’ van binnen. Echt maken deze!!