Babi pangang

Lekkerder dan afhaal/thuisbezorgd!

voor:

6

klaar In:

60 minuten

Zonder:

gluten, geraffineerdesuikers, lactose, meuk. Ook deze kan keto gemaakt worden

Goed als:

Diner, lunch

Ingrediënten

 Voor 6 personen (of 4 en een lunch de volgende dag)

1 kilo hamlappen, in reepjes gesneden
2 uien, gesnipperd
6 teentjes knoflook, fijn gehakt
Stukje gember, geraspt
4 blikjes tomatenpuree
Scheutje sojasaus, ketjap of kokos aminos
Wat sambal
Sweet chilisaus (evt khdr-vrij)
400 ml groentenfond of een bouillonblokje en 400 ml water
Scheutje maplesyrup of 2 eetlepels bruine basterdsuiker (koolhydraat-arme zoetstof kan ook, mocht je voor keto gaan)
Scheutje citroensap
Maïzena of arrowroot om te binden
500 gr atjar tjampoer
Zout en peper
Bak de ui en knoflook aan in een braadpan in wat (kokos)olie.
Voeg de reepjes hamlappen toe en bak even goed aan.
Voeg de gember toe.
Daarna gaat alles behalve de maïzena en atjar ook in de pan.
Laat 45 minuten pruttelen.
Schep dan het vlees uit de pan in een ovenschaal en zet het vlees over de grill tot het lekker knapperig is. Voeg tegelijk de atjar aan de saus toe om op te warmen en dik de saus evt wat in met maïzena of arrowroot. Maak op smaak met zout en peper (was in mijn geval niet eens nodig).
Als het goed knapperig is gaat het vlees terug de saus in en is het klaar om gegeten te worden!
Lekker met rijst en boontjes of broccoli. Ook kroepoek is er natuurlijk lekker bij.
Enjoy!!