speculaaskoeken

Te lekker!

voor:

14 a 16 koekjes

klaar In:

25 minuten

Zonder:

gluten, geraffineerder suikers, lactose, meuk

Goed als:

Tussendoortje/snack

Ingrediënten

 

  • 100 gr amandelmeel
    100 gr havermout
    50 gr kokosbloesemsuiker
    100 gr gesmolten kokosolie
    5 dadels zonder pit
    3 theelepels bakpoeder
    1,5 eetlepels speculaaskruiden
    2 eieren
    2 theelepels vanille-extract
    2 theelepels amandelextract
    1 eetlepel cacao (mag je ook weglaten)
    Snuf zout
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng de amandelmeel, havermout, speculaaskruiden, bakpoeder, amandelextract en vanille-extract, zout en bakpoeder in met een lepel door elkaar in een grote kom.
Pureer de dadels met de kokosolie en voeg toe aan het amandelmeelmengsel. Voeg ook het ei en de suiker en evt de cacao toe en roer alles door elkaar. Het deeg blijft vrij plakkerig.
Zet even in de koelkast terwijl je twee bakplaten bekleed met bakpapier.
Maak bolletjes van het deeg of schep met een (kleine ijs)lepel bergjes deeg op het bakpapier. Er kunnen ongeveer 14 tot 16 koeken uit deze hoeveelheid beslag. Hou afstand tussen de koeken (ze worden groter tijdens het bakken) en druk ze plat met je vingers (hou deze even onder de koude kraan, dan plakt niet alles aan je handen vast).
Zet de koeken 15 minuten in de oven, laat ze als ze uit de oven komen even iets afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een rekje om verder af te koelen en lekker knapperig te worden.
Enjoy!!