Slowcooker-chili 2.0

voor:

8 personen, ook prima in te vriezen zodat je er vaker van kunt eten!

klaar In:

10 minuten voorbereiden, 8 uur pruttelen

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

Avondeten, lunch, zelfs als ontbijt!

Ingrediënten

  • 1 kilo rundergehakt
  • 2 uien, gehakt
  • 2 grote winterpenen, in stukjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • Broccoliroosjes
  • courgette in plakjes
  • lenteui, fijn
  • 1 paprika naar smaak in stukjes
  • blikje kidneybonen, afgegoten en afgespoeld
  • blik tomatenblokjes
  • pompoen in stukjes
  • Chilipoeder, zout, gerookte paprika, uipoeder, oregano, komijnpoeder
  1. Zet de slowcooker klaar.
  2. Gehakt, ui, winterpeen, bleekselderij , knoflook, broccoli, courgette, lenteui, paprika, kidneybonen, tomatenblokjes, pompoen in de slowcooker.

    Maak op smaak met chilipoeder, zout, gerookte paprika, uipoeder, oregano en het belangrijkste: komijnzaad gemalen (komijnpoeder)!

    Zet de slowcooker zo’n 6 tot 8 uur aan op de lage stand.

    Gezonder wordt het niet hoor! Kan uiteraard ook vegetarisch (zonder het gehakt) of W30 (zonder kidneybonen)

    Enjoy!!