Slowcooker-chili 2.0
voor:
8 personen, ook prima in te vriezen zodat je er vaker van kunt eten!
klaar In:
10 minuten voorbereiden, 8 uur pruttelen
Zonder:
gluten, suikers, lactose, meuk
Goed als:
Avondeten, lunch, zelfs als ontbijt!
Ingrediënten
- 1 kilo rundergehakt
- 2 uien, gehakt
- 2 grote winterpenen, in stukjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden
- Broccoliroosjes
- courgette in plakjes
- lenteui, fijn
- 1 paprika naar smaak in stukjes
- blikje kidneybonen, afgegoten en afgespoeld
- blik tomatenblokjes
- pompoen in stukjes
- Chilipoeder, zout, gerookte paprika, uipoeder, oregano, komijnpoeder
- Zet de slowcooker klaar.
- Gehakt, ui, winterpeen, bleekselderij , knoflook, broccoli, courgette, lenteui, paprika, kidneybonen, tomatenblokjes, pompoen in de slowcooker.
Maak op smaak met chilipoeder, zout, gerookte paprika, uipoeder, oregano en het belangrijkste: komijnzaad gemalen (komijnpoeder)!
Zet de slowcooker zo’n 6 tot 8 uur aan op de lage stand.
Gezonder wordt het niet hoor! Kan uiteraard ook vegetarisch (zonder het gehakt) of W30 (zonder kidneybonen)
Enjoy!!