notenmuffins

voor:

12 muffins

klaar In:

40 minuten

Zonder:

gluten, gerafinneerde suikers, lactose, meuk

Goed als:

Tussendoortje/snack

Ingrediënten

– 120 gr amandelmeel

  • – 1 geprakte banaan
    – 60 gr rozijnen
    – 60 gr gedroogde kersen
    – 300 gr gemengde noten, in grove stukken gehakt
    – 75 gr zonnebloem- en pompoenpitten
    – 4 eetlepels olijf- of kokosolie (gesmolten)
    – 4 eieren
    – Snuf zout
    – Snuf kaneel of pumpkinspice
    – evt wat vanille- en/of amandelextract

Deze muffins zijn glutenvrij suikervrij en lactosevrij. Prima gevuld (na eentje zit je best vol!) en heerlijk knapperig van buiten !

Warm de oven voor op 180 graden. Zet 12 muffinvormpjes (of zo’n grote muffinvormpjesplaat waar er 12 in een keer in passen) klaar. Spray evt in met wat bakspray (bij siliconenvormpjes hoeft dat niet).

Meng alles in een grote kom goed door elkaar met een pollepel.

Schep met een ijsbolletjesschep een bol beslag in ieder muffinvormpje.

Bak 30 minuten, laat ze even akoelen in de vorm en haal ze daarna uit de vormpjes, ze ze op een koelrekje of eet ze meteen warm.

Echt superlekker!!!