Frambozen-mango cheesecake
Gemaakt voor een verjaardag, maar kan eigenlijk bij ieder feestje!
voor:
16
klaar In:
30 min en vier uur wachten!
Zonder:
gluten, geraffineerde suikers, lactose
Goed als:
Gebak, toetje
Glutenvrij, vegan, lactosevrij, zonder bakken. 4 uur in de vriezer!!
Zorg bij deze dat je de cashews de avond van tevoren in de week zet. En dat je een apparaat hebt waarmee je écht goed kunt pureren. En 4 uur lang plek in je vriezer: ook belangrijk!
Ingrediënten
Voor 16 personen
-
480 gr cashews die je vooraf dus in water zet. Die zijn voor de vulling.VOOR DE BODEM:120 gr (ongeweekte) cashews100 gr amandelmeel4 grote (medjool) dadels zonder pit50 gr kokosolie, zachtSnuf zoutVOOR DE VULLING:1 cup (250 ml) volvette kokosmelk uit blik (even schudden)2/3 cup maple syrup6 eetlepels cacao boter, gesmolten (=witte chocolade)2 eetlepels citroensap2 theelepels vanillepoeder of extractCitroenrasp van 1 citroen1 theelepel appelazijn1 cup frambozen (ontdooid of vers)1 cup mangoVOOR DE TOPLAAG2 cups verse of ontdooide frambozen4 theelepels chiazaad2 eetlepels citroensapWat blokjes mangoVerse frambozen
Hoe maak je ‘m?
BODEM
Alles in de keukenmachine pureren en in een taartvorm (eerst bakpapier erin!) van 20 cm platdrukken tot bodem.
Zet in de vriezer terwijl je de
VULLING
maakt. 2 smaken: framboos en mango.
Doe de geweekte cashews (480 gr) met een andere ingrediënten, BEHALVE de frambozen en mango in een goede keukenmachine. Blend tot je geen grove stukjes meer proeft. Doe de helft van het beslag/deeg in een aparte kom en voeg de frambozen toe bij de helft in de keukenmachine. Blenderen en stort deze als eerste op de bodem. Die hetzelfde met de andere helft en de mango. Hou een paar stukjes achter voor de afwerking. Stort de mangolaag op de frambooslaag.
Zet de taart in de vriezer.
TOPLAAG
Maak de toplaag door de frambozen, citroensap en ciazaad te blenderen tot het vloeibaar is. Giet over de mangolaag en zet terug in de vriezer, minstens 4 uur!
Haal de taart een kwartier voor het feest uit de vriezer.
Versier met frambozen en mango en snij de taart aan met een heet gemaakt mes.
Blijft 5 dagen goed in de koelkast, 2 maanden in de vriezer.
Echt heel, heeeel erg lekker!! Vonden óók de jongere eters, alles ging op!