Pindakaas chocoladetaart

Superlekker en makkelijk. Zonder te bakken!

voor:

10 stukken

klaar In:

15 minuten (en daarna minstens 1,5 uur in de koelkast)

Zonder:

gluten, ongezonde suikers, lactose, meuk

Goed als:

Tussendoor, gebak

VOOR DE BODEM
1 1/2 kopje (144 gr) amandelmeel
1/4 kopje (24 gr) cacaopoeder
1/4 cup (50 gr) kokosolie, gesmolten
2 eetlepels ahorn-/maplesiroop
Snuf zout
VOOR DE VULLING
1 1/2 kopjes (192 gr) romige pindakaas
5 eetlepels (105 gr) pure ahornsiroop
1/3 kopje (43 gr) kokosmeel
Snuf zout (overslaan als de pindakaas al gezouten is)
VOOR DE CHOCOLADETOPPING EN GARNERING
70 gr pure chocolade, gehakt (ongeveer 1/2 kopje)
2 eetlepels romige pindakaas
Gehakte geroosterde pinda’s, cashews, pistachenoten en/of hazelnoten,
Chocolade druppels of stukjes
Grof zeezout
  BODEM:
  Vet een 9-inch taartvorm met een verwijderbare bodem licht in met kokosolie. Doe alle ingrediƫnten voor de korst in een mengkom en roer door elkaar tot alles vochtig is. Druk gelijkmatig in de bodem en tegen de zijkanten van de voorbereide taartvorm. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  VULLING:
  Roer in een mengkom de pindakaas, ahornsiroop, kokosmeel en eventueel zout tot een gladde massa. Spreid de vulling uit in de voorbereide taartvorm en gebruik een lepel of spatel om het gelijkmatig te verdelen. Zet ongeveer 30 minuten in de koelkast om op te laten stijven.
  TOPPING: Zodra de vulling is uitgehard, de chocolade en pindakaas in een magnetronbestendige kom doen, zer deze steeds voor 30 seconden in de magnetron en roer tot alles gesmolten is. . Verdeel de gesmolten chocolade over de vulling en garneer naar wens met gehakte pinda’s, noten, chocolade en grof zeezout.
  Zet de taart 1 uur in de koelkast om op te stijven voordat je hem aansnijdt en serveert. Wikkel de taart in plasticfolie en bewaar in een luchtdichte verpakking tot een week in de koelkast, of tot 2 maanden in de vriezer.