chocolatechipkoekjes

In een kwartiertje klaar!

voor:

16 koekjes

klaar In:

15 minuten

Zonder:

gluten, suikers, lactose, meuk

Goed als:

Tussendoortje/snack

Ingrediënten

 

  • 50 gram kokosbloem
    1/2 theelepel bakpoeder (glutenvrije als je geen gluten wil/mag)
    Snuf zout
    60 gram nog harde kokosolie
    85 gram kokosbloesemsuiker
    2 grote eieren (100 gr als ze uit de schaal zijn)
    1 theelepel vanillepoeder/ -extract
    85 gr pure, bakvaste chocolade chips
    Evt pistachenootjes of andere noten
Oven voorverwarmen op 175 graden
Roer de kokosbloem, zout en bakpoeder door elkaar.
Mix met de handmixer op medium snelheid in een andere bak de kokosolie met de suiker tot zich een pasta vormt.
Voeg de eieren en vanille toe en mix nog even door tot je een wat lichter gekleurd geheel krijgt.
Voeg de droge ingrediënten toe en mix tot er een samenhangend deeg ontstaat. Het blijft wèl vrij dun! Voeg evt wat extra bloem toe.
Voeg de chocoladechips (en evt nootjes) toe en roer met een lepel tot ze verdeeld zijn door het deeg.
Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en laat met een theelepel 16 bergjes deeg op het bakblik vallen. Hou een beetje afstand tussen de koekjes en druk ze met een vochtige vinger platter. Maak al het deeg op, je kunt ze nog iets groter maken of een paar extra koekjes maken als je deeg over houdt.
Zet ze 10 minuten in het midden van de oven, laat 5 minuten afkoelen op het bakblik en hevel ze daarna over naar een rekje om verder af te koelen. Ze zijn warm ook lekker! Ze blijven trouwens vrij zacht. Als je ze harder wil kun je ze iets langer bakken, pas wel op dat ze niet zwart worden of te droog zijn.
Enjoy!!