Cashew Cookies
Glutenvrij, lactosevrij en gezoet met gezonde suiker.
voor:
15 koekjes
klaar In:
20 minuten
Zonder:
gluten, ongezonde suikers, lactose, meuk
Goed als:
Tussendoor, gebak
over dit recept
Je kunt ze met cashews maken. En bijvoorbeeld met stukjes chocola (heb ik dus gedaan). Maar ook pecannoten kunnen hierin goed gebruikt worden. Ze zijn supersnel klaar.. er staat 20 minuten, maar het kneden is zo gepiept en daarna gaan ze 10 minuten de oven in.
Even maken dus als je geen koekjes in huis hebt maar toch iets zoets te knabbelen wil hebben. Wil je ze niet glutenvrij? Gebruik dan gewoon tarwebloem. En in plaats van kokosbloesem- of maple suiker kun je natuurlijk ook gewone suiker gebruiken. En hetzelfde geldt voor boter ipv ghee. Proberen maar!
Ingrediënten
- 6 eetlepels (90 ml) gesmolten ghee (of roomboter)
- 1 theelepel puur vanillepoeder of -extract
- drupje amandelextract als je dat lekker vindt
- 5 eetlepels maple of kokosbloesem (dan worden ze wat donkerder qua kleur) suiker (of gewone suiker)
- 1 groot ei
- 170 gram bloem (bijv een derde amandel- eenderde kokos- en eenderde cassavebloem, maar tarwebloem kan ook)
- 1/2 theelepel baking soda
- snufje zout
- 75 gram noten, gehakt (cashew, pecan, pistache)
- evt druppels bakchocolade
Verwarm de oven voor op 180 graden.
1. Doe de ghee, vanille en suiker in een grote kom en roer door elkaar (evt ook met de amandelextract erdoor). Roer daarna het ei erdoor.
2. Meng in een andere kom de bloem, baking soda, zout. Voeg dit meelmengsel toe aan de eerste kom en roer het goed door elkaar. Er ontstaat een vrij stevig deeg.
3. Roer de noten en evt chocola door het deeg. Leg op een bakplaat met bakpapier bolletjes deeg (evt met een kleine ijsschep) en druk deze plat. Hou wat afstand tussen de koekjes.
4. Zet de koekjes 10 minuten in de oven. Laat ze daarna 5 minuten afkoelen op de plaat en leg ze dan op een rooster om helemaal af te koelen.
5. Je kunt ze buiten de koelkast afgedekt ongeveer 2 dagen bewaren, daarna in de koelkast tot maximaal 1 week.
Enjoy!