Brownie met cookiedough vulling

Walhalla. Punt.

voor:

12 stukken

klaar In:

30 minuten (en daarna minstens 4 uur wachten… zucht)

Zonder:

gluten, ongezonde suikers, lactose, meuk

Goed als:

Tussendoor, gebak

over dit recept

Oh man… deze is echt ultiem genieten. Chocola èn cookiedough. Het lijkt ergens ook wel een beetje op gevuld speculaas… het is even wat werk (hoewel het de tweede keer al veel sneller ging dan de eerste) maar dan heb je ook wat. Knapperig van buiten, zacht van binnen. 

De pubert mocht een recept uitzoeken uit een nieuw bak-boekje dat ik gevonden had. Dat werd dus dit recept. Ik heb hem hier en daar wat aangepast. En nu is ie dus zooooo lekker… (Maar dat had ik geloof ik al gezegd 😉 )

Proberen maar! EN genieten! 

 

 

Ingrediënten

Voor het cookiedough:

  • 1 cup (96 gr) amandelbloem

  • 3 eetlepels (42 gr) kokosbloesem- of maplesuiker 
  • 2 eetl (30 ml) gesmolten kokosolie
  • 2 eetl (30 ml) amandelmelk
  • 1 theelepel vanillepoeder/extract
  • snuf zout
  • 1/3 cup (57 gr) pure chocolade-chips

 

 Voor de brownie: 

  • 1/2 cup (108 gr) ongesmolten kokosolie
  • 115 gr ongezoete bakchocolade, in stukjes
  • 1 cup (226 gr) kokosbloesemsuiker
  • 2 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 1 grote eidooier
  • 1 theelepel vanillepoeder/-extract
  •  1/4 cup (25 gr) cacao poeder
  • 1/2 cup (48 gr) amandelbloem
  • 1/4 theelepel baking soda
  • Snuf zout

1 Maak het cookiedough. Roer alle ingrediënten daarvoor in een middelgrote kom door elkaar tot je een deeg krijgt. Zet opzij.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een vierkante bakvorm (cakevorm gaat ook prima!) met bakpapier, bodem èn zijkanten. 

3. Maak het browniebeslag: Doe de chocola met de kokosolie in een magnetron-vaste schaal. Smelt ze samen in de magnetron, roer elke 30 seconden even tot alles gesmolten is. Roer daarna de kokosbloesemsuiker erdoor tot alles goed vermengd is. Roer daarna de eieren, eierdooier en vanille erdoor. Voeg de cacao, amandelbloem, baking soda en zout toe en roer goed tot alles is opgenomen.

4. Doe de helft van het browniebeslag in de vorm, verspreid over de bodem. Verdeel daarover het cookiedough en daarover weer de rest van het browniebeslag. Bestrooi evt met extra chocolade-chips.

5. Bak 20 minuten, hou goed in de gaten of de boel niet verbrandt.

6. Haal uit de oven en laat de brownie in de vorm eerst helemaal afkoelen. Zet ‘m daarna een uur in de koelkast. Echt doen, anders loopt ie helemaal ‘leeg’ als je ‘m direct aansnijdt 🙂 Snij in stukken als ie stevig genoeg is en genieten maar. Bewaar afgedekt in de koelkast, of erbuiten. Kan allebei.

Brownie met cookiedough vulling

Walhalla. Punt.

voor:

12 stukken

klaar In:

30 minuten (en daarna minstens 4 uur wachten… zucht)

Zonder:

gluten, ongezonde suikers, lactose, meuk

Goed als:

Tussendoor, gebak

over dit recept

Oh man… deze is echt ultiem genieten. Chocola èn cookiedough. Het lijkt ergens ook wel een beetje op gevuld speculaas… het is even wat werk (hoewel het de tweede keer al veel sneller ging dan de eerste) maar dan heb je ook wat. Knapperig van buiten, zacht van binnen. 

De pubert mocht een recept uitzoeken uit een nieuw bak-boekje dat ik gevonden had. Dat werd dus dit recept. Ik heb hem hier en daar wat aangepast. En nu is ie dus zooooo lekker… (Maar dat had ik geloof ik al gezegd 😉 )

Proberen maar! EN genieten! 

 

 

Ingrediënten

Voor het cookiedough:

  • 1 cup (96 gr) amandelbloem

  • 3 eetlepels (42 gr) kokosbloesem- of maplesuiker 
  • 2 eetl (30 ml) gesmolten kokosolie
  • 2 eetl (30 ml) amandelmelk
  • 1 theelepel vanillepoeder/extract
  • snuf zout
  • 1/3 cup (57 gr) pure chocolade-chips

 

 Voor de brownie: 

  • 1/2 cup (108 gr) ongesmolten kokosolie
  • 115 gr ongezoete bakchocolade, in stukjes
  • 1 cup (226 gr) kokosbloesemsuiker
  • 2 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 1 grote eidooier
  • 1 theelepel vanillepoeder/-extract
  •  1/4 cup (25 gr) cacao poeder
  • 1/2 cup (48 gr) amandelbloem
  • 1/4 theelepel baking soda
  • Snuf zout

1 Maak het cookiedough. Roer alle ingrediënten daarvoor in een middelgrote kom door elkaar tot je een deeg krijgt. Zet opzij.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een vierkante bakvorm (cakevorm gaat ook prima!) met bakpapier, bodem èn zijkanten. 

3. Maak het browniebeslag: Doe de chocola met de kokosolie in een magnetron-vaste schaal. Smelt ze samen in de magnetron, roer elke 30 seconden even tot alles gesmolten is. Roer daarna de kokosbloesemsuiker erdoor tot alles goed vermengd is. Roer daarna de eieren, eierdooier en vanille erdoor. Voeg de cacao, amandelbloem, baking soda en zout toe en roer goed tot alles is opgenomen.

4. Doe de helft van het browniebeslag in de vorm, verspreid over de bodem. Verdeel daarover het cookiedough en daarover weer de rest van het browniebeslag. Bestrooi evt met extra chocolade-chips.

5. Bak 20 minuten, hou goed in de gaten of de boel niet verbrandt.

6. Haal uit de oven en laat de brownie in de vorm eerst helemaal afkoelen. Zet ‘m daarna een uur in de koelkast. Echt doen, anders loopt ie helemaal ‘leeg’ als je ‘m direct aansnijdt 🙂 Snij in stukken als ie stevig genoeg is en genieten maar. Bewaar afgedekt in de koelkast, of erbuiten. Kan allebei.