06 52374793 wij@kwartjes.nl
Relatie-Kick dag 7

stress
een echte relatiebreker

En jullie kunnen er best simpel zelf iets aan doen. Jaja… we hebben ook GOED nieuws hoor! En nee. Je hoeft er niet voor te gaan golfen als je daar (net als Naath) geen hole aan vindt!

 

een sneaky bastard

Een tussenles over stress. Wellicht een groot woord in jullie hoofd, maar wij bedoelen het volgende:

Een lijf kent een ideale staat van spanning / ontspanning. Het is ook altijd op zoek naar die stand, de balans. Als de ideale stand afwijkt van de staat waarin jullie  verkeren dan is er over-spanning of onder-spanning. Het wijkt af. Niks meer, niks minder.

Leven jullie te lang in die afwijkende stand, dan gaan jullie hier vanzelf een keer op reageren. Als relaties samen, maar dit geldt als eerst voor een mens individueel. Het wil namelijk als gezegd, zoals alles in de natuur, in balans zijn.

Eerst even een zijstapje… alles wil in balans zijn. Dat is een leuke observatie in relaties. Is er iemand in onbalans, dan gaat de partner vaak proberen die balans te herstellen. Dat is hard werken, omdat diegene die gaat helpen werkt aan iets wat in de basis niet van hem of haar zelf is. Als je in een relatie een onbalans wilt herstellen, dan zal iemand zich moeten aanpassen. Klinkt dat herkenbaar?

Maar of dat de meest ideale oplossing is, dat komt over een paar dagen aan bod 😊 .

Terug naar stress, (teveel) spanning.

We richten ons even op de over-spanning. In het volgende filmpje leggen wij hier meer over uit. Zo simpel als mogelijk, heel natuurlijk en wij delen ook direct een oefening die jullie gaat helpen om de over-spanning weg te nemen.

stress verlichten doe je met deze oefening.

In het filmpje hoorden jullie al dat er een simpele oefening is, die jullie ook in de auto, op de fiets, op de w.c. of in bed kunt doen en die zorgt dat de boel weer op 1 lijn brengt en jullie niet meer vanuit stress of spanning allemaal wisselende signalen uitzenden naar elkaar. Het is niets meer dan even anders ademhalen. Klinkt simpel. Is het ook. Kijk maar (en doe meteen even mee!) 

 

Deze oefening wordt trouwens ook door NASA, de politie en door Olympische sporters gebruikt en werkt supersnel. Hieronder vinden jullie, voor het gemak, ook de ingesproken versie, dan hoeven jullie niet elke keer het filmpje heen en weer te spoelen.

Neutral

met Naath | Week van de waarheid dag 7

Zelf doen

 

Door de dag heen kom je als individu vast en zeker situaties tegen die spanning oproepen. Een jammerende kleuter, een opstandige hond, een lastige vraag van je partner…. Ineens een schilder die een hele stellage voor je deur heeft gebouwd… je kent het wel 😉

Kijk eens of je bij jezelf kunt onderzoeken wat er bij jou van binnen op zo’n moment gebeurt. En als er geen spontane uitdaging komt (kan bijna niet… 😉 ) dan máák je er maar een! Spanning over iets dat je wel of niet mag eten of drinken van jezelf… of je zoekt eens een keertje lekker ruzie met iemand die daar best even tegen kan. Of je bedenkt iets in je huis dat al heeeel lang had moeten gebeuren maar er nog steeds ligt. Wees creatief, alleen maar om even te voelen wat het doet.

Durf de spanning maar eens op te zoeken. Alles wat je tot nu toe hebt geleerd kan je er nu direct bij gaan gebruiken. Bewust ervaren om de spanning op te zoeken. Bewust ervaren om de spanning ook te voelen. Bewust ervaren om er iets mee te gaan doen.

Ga oefenen met de Neutral. Ervaar daarna wat het je oplevert. Voor jezelf en voor de verbinding met elkaar.

Schrijf het weer op voor jezelf en deel het weer met elkaar. Alles in de IK vorm. Neem verantwoordelijkheid en hou deze vast. Hulp vragen mag, schuld geven niet.

 

 

VIDEO

 

Leuk voorbeeld van een ultieme stress-situatie. Zou het helpen, vooraf even de Neutral doen? (En tijdens, na, en zo nog een paar keer? 🙂 )

 

 

 

Bel

 06 52374793