06 52374793 wij@kwartjes.nl

Relatie-Kick dag 3

stttt
of… tssss ?

Opnieuw, ècht en anders kijken. Best leuk.

ervaren alsof je het voor de eerste keer doet.

 

Na dag 1 en 2 kan het zijn dat jullie je afvragen wat er klopt.

Jullie hebben aandacht gegeven aan jezelf EN aan de ander. Met een kritische blik EN met een meer positievere blik. Vandaag gaan we meer in op aandacht. 

Na de eerste dagen kan het zijn dat er dingen zijn waar jullie van balen, door zijn gaan twijfelen of jullie in de war maken. Vertrouw ons… dat geldt voor ons nog vaak genoeg net zo. Steeds als je weer echt even goed naar jezelf gaat kijken komt er iets nieuws, bewust worden. Dat is nou Leven 😉

 Maar…

 Wat is er nu echt waar? Wat je van iets of iemand vindt of wat je er bij ervaart… wat klopt en wat niet?

Je kunt het zelfs breder trekken dan dat. Alles wat je als mens ruikt, proeft, hoort of wat je ziet…. wat je ervaart. Ben je daar wel ècht bij met je aandacht? Wéét je wel wat je echt lekker, vies, leuk, gezellig, stom, spannend of interessant vindt? Is het ECHT van jou? Erváár jij het echt zelf?

 

Onthou dit in ieder geval: Ervaren zijn in iets, is niet wat wij bedoelen met Ervaren. Ervaren gaat met alle zintuigen. Vijf bewezen hoofd-zintuigen, gericht op de buitenwereld. En minstens eentje, redelijk geaccepteerd, zesde zintuig. Gericht op de binnenwereld.

 

Laten we het eerst even simpel houden. Ervaren in de meest eenvoudige vorm. Kijk samen even naar dit filmpje voor we verder gaan. De dingen die jullie de afgelopen twee dagen gedaan en ontdekt hebben komen vanzelf nog voorbij de komende dagen.

Echte aandacht brengt de waarheid aan het licht.

 

Dat wat er is of diegene die er is, wordt, door er ècht bewuste aandacht aan te geven, erkend. Je kan er als mens ook direct iets mee. Aandacht geeft je zo ongelooflijk veel mogelijkheden. Het is 100%. Niet 10 zaken die maar 10% krijgen, maar de volle 100% op één persoon of situatie.  (opr)ECHTE aandacht dus.

Hoe zou dit voor jullie zijn? Jullie hebben behoefte aan aandacht en je krijgt het ook voor 100%. Lekker toch? 

Dit kan dus op iedere behoefte die jullie hebben. Breng de aandacht er naar toe, erken het, deel met elkaar wat je er bij ervaart en kijk wat je er mee wilt doen. 

Aandacht levert jullie op dat je meer bewust wordt van alles wat er in het moment bij elkaar speelt. Er zijn vijf onwijs handige tools voor om het meteen mee te  kunnen gaan oefenen: de zintuigen. 

Reuk, tast, gehoor, smaak en zicht. Allemaal geven ze andere info, waar een mens vervolgens iets mee kan doen. Of niet. Het er gewoon even lekker laten zijn is best relaxed. De meest simpele manier om aandacht te hebben voor elkaar. Proberen? Ruik eens lekker aan je partner of aan jezelf. Raak iets aan, proef het, zie het… het minste wat er gebeurt is dat jullie een ervaring rijker zijn.

 

Als jullie het fijn vinden om er wat begeleiding bij te hebben, klik dan hieronder en luister naar de oefening.

Oefenen met de zintuigen

met Naath | Week van de waarheid

In het filmpje hieronder zie kje hoe je deze oefening ook heel mooi met iets eetbaars kunt doen. Het is een opname van een Facebooklive uitzending op dag 3. Probeer dit ook maar eens!

Hoe is het, om de zintuigen gewoon eens even hun gang te laten gaan?

Als jullie merken dat jullie hoofd zich er snel mee gaat bemoeien (“heb ik het gas wel uit gedaan?”) kijk dan of je de aandacht gewoon kunt laten verspringen naar een ander beeld (van het raam naar de bank, of de plant die bijna dood is) of een ander zintuig.

Sluit je ogen bijvoorbeeld even. Of ga ruiken ipv kijken… Wees creatief en ervaar het eens. Met volle aandacht.

 

Morgen gaan we er dieper (op) in. Nog dieper? Ech wel. Dan gaat het pas echt los.

VIDEO

Nog even een grappig filmpje over Mindlessness… misschien werkt dat voor jullie nóg beter 😉

Bel

 06 52374793