06 52374793 wij@kwartjes.nl

Relatie-Kick dag 2

wat zegt
‘t over jou?

Opgelucht? Gisteren lekker jullie zwartste gedachten, irritaties en frustraties op papier kunnen gooien? Mooi.

Vandaag gaan we meteen aan de slag!

 

Alles waar jullie gisteren zo’n mooie lijst van hebt gemaakt, wat je irriteert aan je partner, mogen jullie gaan ombuigen naar een boodschap voor jezelf.

Kijk eerst maar even naar dit filmpje, hierin leggen we het allemaal uit!

“Kak, had dit ff vooraf gezegd Kwartjes. Hier hebben we echt geen zin in”. Helaas… dit is het eerste moment van verantwoordelijkheid nemen. Jullie willen iets, jullie gaan het doen. Als jullie nou allebei ècht 3 A4’tjes vol hebben geschreven.. kies dan even de belangrijkste irritaties en schrijf die eens op deze manier uit.

Het mooie: jullie worden door elkaar (en anderen) ook zo bekeken (het blaadje op zijn kop dus eigenlijk. Grappig hè?) . De kwaliteiten worden ook gezien. Alleen nog niet bewust op waarde geschat. Maar daar komt vanaf vandaag verandering in.

Allebei weer even apart. Herschrijf je irritaties tot kwaliteiten van je partner en uitdaging voor jezelf. 

Deel dit sowieso op papier met jezelf. Daarna mogen jullie oefenen om het ook met elkaar te delen.

Gisteren mocht je ‘de ander’ lekker de schuld geven van al jouw irritaties. Nu niet meer. Vanaf nu deel je alles in de IK vorm. Neem je volledige verantwoordelijkheid voor jezelf, je gedrag en alles wat jij vindt.  Je houdt die verantwoordelijkheid ook echt bij jezelf.

Maar weet: Hulp vragen mag, schuld geven niet.

pak je lijstje van gisteren er dus maar even bij !

Werk aan de winkel 🙂

 

 

opvullen, invullen of aanvullen?

een stukje verdiepende theorie…

 Wellicht is er na gisteren even wat meer ruimte ontstaan. Een soort zucht van verlichting, omdat jullie je een keer niet in hebben hoeven houden. Dat is namelijk wat er tòt dat moment letterlijk wel gebeurde. We merkten in reacties van eerdere deelnemers in ieder geval de verbazing over hoe heerlijk het was het er gewoon eens uit te gooien.. op papier in ieder geval.

 

Jullie hielden jezelf in. Er zat dus een deel achter slot en grendel. Dat deel lieten jullie nu eens zien. Belangrijke vraag (denk hier echt even over na…!)

Hoe kon een ander jou eigenlijk voor die tijd zien, als jij dat deel verstopt hield?

 

Weet je nog… opvullen of aanvullen? Alles wat iemand niet laat zien, daar moet een ander naar raden. Aannemen wat er waar is. Zelf invullen hoe jij je voelt. Invulling geven aan jouw gevoel is hetzelfde als opvullen.

 

Wat er op te vullen valt is op een vreemde, maar ook simpele wijze, heel helder te krijgen. Wat er bij jou niet naar buiten mag komen, waar jij zo hard voor werkt om het in jezelf te houden, wil wel gezien worden. Wat er dan gebeurt benadert magie. Het toont zich in jouw buitenwereld. Wat er bij jou van binnen speelt en waar jij je nog niet bewust (genoeg) van bent, wordt je getoond in jouw buitenwereld. Als een film die alleen jij waar kan nemen.

 

Een rol in die film is weggelegd voor de anderen in jouw leven, vooral je partner. Daar heeft iets in jou voor gekozen en iets in jou geeft dat ook alle aandacht. Tatadaaaa…. Het is dus ook aan jou om de ware boodschap voor jezelf er in te gaan herkennen. Bewust te worden van die innerlijke eigen boodschap. Als je dat deel gaat zien, gaat erkennen, dan is er bijna gelijk meer rust en hoef je er ook niet meer mee te strijden.

 

Dan hoeft je partner die rol ook niet meer te spelen. 

VIDEO

Ook Fred en Ria hebben een kijk op kwaliteiten en talenten. Arme Fred kan alleen niet altijd goed bij zijn eigen talenten. Gelukkig heeft hij Ria.

Zien jullie elkaars kwaliteiten ook zo mooi? 😉

Jullie kunnen deze manier van uitvergroten trouwens ook heel leuk in jullie eigen relatie gebruiken. Er samen om lachen werkt echt!

Bel

 06 52374793